ΕΒΕΑ για προϋπολογισμό: «Οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΒΕΑ για προϋπολογισμό: «Οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν»
Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τονίζει πως είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος. 

Το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στον δρόμο της δημοσιονομικής σύνεσης, αναφέρει η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2024, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος.

Αναλυτικά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στον δρόμο της δημοσιονομικής σύνεσης.
Για τις αγορές αποτελούν ενδείξεις σταθερότητας και προόδου τόσο η επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 1,1% φέτος και 2,1% την επόμενη χρόνια, παρά τις έκτακτες παροχές για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών των φυσικών καταστροφών, όσο και η ένταξη του συνόλου των μέτρων που είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες από την Κυβέρνηση.

Προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και οι επιχειρήσεις να αυξήσουν τη συνεισφορά τους στο ΑΕΠ της χώρας, είναι απαραίτητο να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος που αφορούν στη λειτουργία των αγορών, στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης, να ολοκληρωθεί ο χωροταξικός σχεδιασμός και το Κτηματολόγιο, να εξορθολογιστεί η διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων, να τρέξουν με ταχύτητα οι δράσεις του Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης και του νέου ΕΣΠΑ και παράλληλα να συνεχιστεί η προσπάθεια προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός 2024: Αυξάνονται μισθοί και συντάξεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα - Ποια επιδόματα αναπροσαρμόζονται

Προϋπολογισμός 2024: Επιπλέον φορο-έσοδα 1,57 δισ. ευρώ φέρνει η αύξηση των εισοδημάτων

Προϋπολογισμός 2024: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ - Ταχύτερη ανάπτυξη 3% - Όλες οι παρεμβάσεις

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider