Γερμανία: Αντιμέτωπη με το υψηλότερο κόσμος δανεισμού εδώ και 12 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Αντιμέτωπη με το υψηλότερο κόσμος δανεισμού εδώ και 12 χρόνια
Η γερμανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον υψηλότερο κόστος δανεισμού εδώ και 12 χρόνια, εν μέσω της μείωσης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και της ανόδου των επιτοκίων. 

Με το υψηλότερο κόστος δανεισμού εδώ και 12 χρόνια είναι αντιμέτωπη η γερμανική κυβέρνηση, εν μέσω της μείωσης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και της ανόδου των επιτοκίων.

Το ηθικό των επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επιδεινώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου ifo.

O πρόεδρος του ifo, Clemens Fuest δήλωσε πως η Γερμανική οικονομία «παραμένει στάσιμη», μετά την μικρή πτώση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος από 85,7 σε 85,8 τον Αύγουστο.

Αυτό ήταν επόμενο, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προσαρμοστούν στα ρεκόρ που καταγράφουν τα επιτόκια, με το επιτόκιο της ΕΚΤ στη διευκόλυνση αποδοχής καταθέσεων να φιγουράρει πλέον σε ιστορικό υψηλό, στο 4%, μετά την αύξηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011. Αυξήθηκε κατά έξι μονάδες βάσης, στο 2,79%, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για την επί μακρώ διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα.

Ο Global Head of Macro στην ING, Carsten Brzeski δήλωσε: «Οι γερμανικές επιχειρήσεις, όπως και οι πολιτικοί και ολόκληρη η οικονομία, συνηθίζουν σταδιακά στην ιδέα πως η οικονομία προετοιμάζεται για μία μεγαλύτερη περίοδο υποτονικής ανάπτυξης».

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έπραξε σωστά που αύξησε τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο τέτοιες κινήσεις είναι περιορίζουν την κατασκευή κατοικιών εν μέσω μίας μεγάλης πτώσης στον συγκεκριμένο τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το τρίτο τρίμηνο τελειώνει και τα νέα δεν είναι καλά

Σε «καλά νέα» από τον δομικό πληθωρισμό προσβλέπουν Fed και ΕΚΤ

«Καμπανάκι» ΟΟΣΑ: Αυξητικοί κίνδυνοι για τις τιμές τροφίμων και ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider