Bloomberg: Ο Λάρι Έλισον της Oracle ξεπέρασε τον Γκέιτς και έγινε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Ο Λάρι Έλισον της Oracle ξεπέρασε τον Γκέιτς και έγινε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Η αισιοδοξία που επικρατεί γύρω από τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και ευρύτερα τον τεχνολογικό κλάδο, το τελευταίο διάστημα, ενίσχυσε τόσο τη μετοχή της Oracle - οδηγώντας την σε επίπεδα ρεκόρ - όσο και τον συνιδρυτή της και CEO, Λάρι Ελισον, βοηθώντας τον να αυξήσει την περιουσία του.

Η αισιοδοξία που επικρατεί γύρω από τον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και ευρύτερα τον τεχνολογικό κλάδο, το τελευταίο διάστημα, ενίσχυσε τόσο τη μετοχή της Oracle - οδηγώντας την σε επίπεδα ρεκόρ - όσο και τον συνιδρυτή της και CEO, Λάρι Ελισον, βοηθώντας τον να αυξήσει την περιουσία του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο 78χρονος Λάρι Έλισον πέρασε τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην κατάταξη των πιο πλούσιων ανθρώπων του πλανήτη, όπως αποτυπώνεται στον σχετικό δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

Πλέον, η περιουσία του ανέρχεται στα 129,8 δισ. δολ. και είναι η πρώτη φορά που ο Έλισον ξεπερνά τον Γκέιτς σε πλούτο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς βρίσκεται στα 129,1 δισ. δολ..

Το ενδιαφέρον των επενδυτών γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη και το γενικότερο τεχνολογικό ράλι που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα έχει δώσει ώθηση στη μετοχή της Oracle, η οποία έχει γνωρίσει «άλμα» 42% φέτος, φθάνοντας τη Δευτέρα στα ιστορικά υψηλά των 116,43 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η περιουσία του Έλισον έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 38 δισ. δολ. φέτος, ενώ του Μπιλ Γκέιτς κατά 19,9 δισ. δολ. - αν και το ποσό αυτό έχουν επηρεάσει και οι φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.

Ο Λάρι Έλισον δεν είναι ο μόνος ιδρυτής τεχνολογικής εταιρείας που έχει επωφεληθεί από την «έκρηξη» των μετοχών Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η περιουσία του συνιδρυτή της Nvidia, Τζένσεν Χουάνγκ, για παράδειγμα, είχε υπερδιπλασιαστεί το 2023, φέρνοντάς τον στη θέση του μεγαλύτερου κερδισμένου στον δείκτη του Bloomberg με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα ελληνικά mid-caps συστήνονται στους Ελβετούς επενδυτές

BofA: Οι επενδυτές αναμένουν επιβράδυνση της ανάπτυξης αλλά όχι μια «σκληρή προσγείωση»

Συνέχεια στην πτώση για τις τιμές φυσικού αερίου της Ευρώπης - Κάτω από τα 30 ευρώ η μεγαβατώρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider