Σε υψηλά επτά ετών οι τιμές του κακάο - Προς εκτόξευση η τιμή της σοκολάτας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλά επτά ετών οι τιμές του κακάο - Προς εκτόξευση η τιμή της σοκολάτας
Στα υψηλότερα επίπεδα από την άνοιξη του 2016 εκτοξεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι τιμές του κακάο, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε δυσθεώρητα ύψη και τις τιμές της σοκολάτας.

Στα υψηλότερα επίπεδα από την άνοιξη του 2016 εκτοξεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι τιμές του κακάο, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε δυσθεώρητα ύψη και τις τιμές της σοκολάτας, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το ζήτημα της ακρίβειας που ταλανίζει την πλειοψηφία των οικονομιών σε παγκόσμια κλίμακα.

Πιο αναλυτικά, οι τιμές του κακάο -της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σοκολάτας- διαμορφώθηκαν την Παρασκευή σε υψηλά επτά ετών, στα 3.160 δολάρια ανά μετρικό τόνο, καθώς ήδη υπάρχει έλλειμμα μεταξύ παραγωγής και κατανάλωσης, ενώ τα αποθέματα του εμπορεύματος αναμένεται να μειωθούν σε ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο CNBC ο Sergey Chetvertakov, επικεφαλής αναλυτής έρευνας της S&P Global Commodity Insights, οι τιμές του κακάο αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο στην διάρκεια των επόμενων μηνών, κυρίως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και του φαινομένου Ελ Νίνιο που θα επικρατήσουν στις χώρες της Δυτικής Αφρικής (Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα), οι οποίες και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο.

Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της S&P Global Commodity Insights εκτιμά πως οι τιμές του κακάο θα μπορούσαν να ανέλθουν ως και στα 3.600 δολάρια ανά μετρικό τόνο, καθώς το έλλειμμα διαθεσιμότητας που θα παρουσιαστεί το προσεχές φθινόπωρο, πιθανόν να συνεχιστεί στην ίδια ένταση ως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Grimaldi: Γιατί μετά την Ηγουμενίτσα «τίναξε την μπάνκα» και για τον Λιμένα Ηρακλείου – Το colpo grosso με τις υποδομές

Μισθούς από 815 έως 1.017€ για τους εργαζόμενους στην εστίαση - Αυξήσεις 10,5% στη διετία

Gaming: Η εταιρεία του Tomb Raider μειώνει τα κόστη και τις δαπάνες κατά 269 εκατ.  δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider