Αντιδράσεις στις γερμανικές προτάσεις για τη μείωση του χρέους - Θα ήταν «ζουρλομανδύας», λένε αξιωματούχοι της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιδράσεις στις γερμανικές προτάσεις για τη μείωση του χρέους - Θα ήταν «ζουρλομανδύας», λένε αξιωματούχοι της ΕΕ
Αντιστάσεις συναντούν οι γερμανικές εκκλήσεις για ενσωμάτωση πιο αυστηρών στόχων στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ όσον αφορά στη μείωση του χρέους.

Αντιστάσεις συναντούν οι γερμανικές εκκλήσεις για ενσωμάτωση πιο αυστηρών στόχων στους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ όσον αφορά στη μείωση του χρέους.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times» , από μέρους των Βρυξελλών και κυβερνήσεων εκφράζονται αντιδράσεις, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι να κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου», κάνοντας λόγο για «ζουρλομανδύα».

Ο Κρίστιαν Λίντνερ, υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, επανέλαβε το αίτημα της χώρας του για αυστηρότερη δημοσιονομική πειθαρχία στις άτυπες συναντήσεις στη Στοκχόλμη την Παρασκευή και το Σάββατο, σημειώνοντας ότι θέλει ένα σύστημα που θα περιλαμβάνει σαφείς αριθμητικούς στόχους για τη μείωση του χρέους.

Οι εκκλήσεις του Λίντνερ έχουν προκαλέσει βαθιά ανησυχία σε ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ, με έναν αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τις απορρίπτει ως ασυμβίβαστες με τις προτάσεις για τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου συστήματος που θα είναι προσαρμοσμένο στις ξεχωριστές ανάγκες του κάθε κράτους-μέλους.

«Είναι σαν να ψήνεις ένα κέικ: Δεν βάζεις τσιμέντο» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του Βερολίνου θα καθιστούσαν τη νέα δημοσιονομική φόρμουλα «μη βρώσιμη».

Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, τάχθηκε την Παρασκευή κατά των προτάσεων του Βερολίνου για εφαρμογή αυτόματων μειώσεων χρέους και ελλειμμάτων. «Ένα μέγεθος δεν κάνει για όλους» τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Το σχέδιο της Κομισιόν για επέκταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής

Νέοι δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: Το ΔΝΤ χαιρετίζει «μια καλή πρόταση»

Η πρόταση Κομισιόν για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας - Οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider