ΗΠΑ: Οι τραπεζικές αρχές προχωρούν με την πώληση της Silicon Valley Bank 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι τραπεζικές αρχές προχωρούν με την πώληση της Silicon Valley Bank 
Η ρυθμιστική αρχή θα λάβει προσφορές έως την Τετάρτη για την SVB Private Bank, ή τα απομεινάρια της Boston Private, της τράπεζας με προσανατολισμό στον πλούτο που απέκτησε η SVB το 2021. 

Η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) των ΗΠΑ προχωρεί τη διάσπαση της Silicon Valley Bank αφού δεν κατάφερε να βρει κατάλληλο αγοραστή για το σύνολο του ομίλου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η FDIC επιδιώκει τώρα να πουλήσει την αποτυχημένη τράπεζα σε τουλάχιστον δύο μέρη.

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν την Παρασκευή για τη λεγόμενη «τράπεζα-γέφυρα», την οποία η FDIC δημιούργησε για να αναλάβει τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της SVB. Ξεχωριστά, η ρυθμιστική αρχή θα λάβει προσφορές έως την Τετάρτη για την SVB Private Bank, ή τα απομεινάρια της Boston Private, της τράπεζας με προσανατολισμό στον πλούτο που απέκτησε η SVB το 2021.

Η FDIC είχε προσπαθήσει να τις πουλήσει μαζί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τις προσφορές να λήγουν αρχικά την Κυριακή, αλλά η ρυθμιστική αρχή είπε πρόσφατα στους μνηστήρες ότι μεταθέτει την προθεσμία για να διευρύνει τη δεξαμενή των πιθανών αγοραστών για το σύνολο ή μέρος του franchise, είπαν οι άνθρωποι.

Δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και το χρονοδιάγραμμα ή η δομή της διαδικασίας πώλησης μπορεί να αλλάξει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στέλεχος των Δημοκρατικών ζητά έρευνα για την κατάρρευση της SVB

gazzetta
gazzetta reader insider insider