Τι έμαθε η Barclays από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - 4 highlights

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι έμαθε η Barclays από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός - 4 highlights
Περιβάλλον, τρόφιμα και τεχνολογία βρέθηκαν στο «μενού» της Barclays μετά την ολοκλήρωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Η Barclays βρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2023 στο Νταβός της Ελβετίας, όπου παρακολούθησε περισσότερες από 30 εκδηλώσεις και κατέληξε σε 4 σημαντικά συμπεράσματα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, οι προοπτικές για την πράσινη οικονομία παραμένουν αμφίσημες με τον πρώτο και βασικό κίνδυνο να αφορά την ανθεκτικότητα του πλανήτη σε μια εποχή αναιμικής ανάπτυξης και περιορισμένης διεθνούς συνεργασίας.

Το μεγάλο ερώτημα που προέκυψε και πιθανότατα θα κυριαρχήσει το 2023 είναι «εάν η στροφή σε μια εποχή χαμηλών επενδύσεων, ισχνής ανάπτυξης και ελάχιστης συνεργασίας θα επηρεάσει αρνητικά τους μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας».

Υπό αυτό το πρίσμα, καταλήγει σε 4 highlights από το Φόρουμ:

  1. «Πράσινοι πόλεμοι»: Η αρχή μιας παγκόσμιας κούρσας εξοπλισμών «καθαρής τεχνολογίας» - Η κλιμάκωση των διαφορετικών προσεγγίσεων για την κλιματική αλλαγή και η μάχη για τα ορυκτά
  2. Φύση: Το νερό και η βιοποικιλότητα μπαίνουν στην ατζέντα - «Χάνονται» οι ευκαιρίες για τους ωκεανούς, η επερχόμενη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το νερό (Μάρτιος 2023) και το μέλλον
  3. Διατροφική ασφάλεια – Ώρα να αναζωπυρωθεί η συζήτηση για τους ΓΤΟ (Γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς): Αντιμετώπιση του «απομονωμένου» μικροκαλλιεργητή, ο πιθανός ρόλος της βιοτεχνολογίας στη γεωργία.
  4. Ο ρόλος των data και της τεχνητής νοημοσύνης – Εμφανίζονται νέοι κίνδυνοι για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο: κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν κρίσιμες υποδομές και συζητήσεις για την κβαντική υπολογιστική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Η πρώτη, «ιστορική» απεργία των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΙΟΒΕ: Στο 11,5% η ανεργία το 2023 - «Σωσίβιο» ο τουρισμός, «αγκάθι» οι εκλογές

Συστήνονται Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων με κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider