Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα των ΗΠΑ έχασαν 250 δισ. δολάρια το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα των ΗΠΑ έχασαν 250 δισ. δολάρια το 2022
Τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα της χώρας είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 1,3 τρισ. δολαρίων στην αρχή του περασμένου χρόνου.

Τεράστιες απώλειες σημείωσε το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα των ΗΠΑ για το 2022, σύμφωνα με το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 1,3 τρισ. δολαρίων στην αρχή του περασμένου χρόνου. Από τότε μέχρι σήμερα, το ποσό μειώθηκε κατά περίπου 250 δισ. δολάρια ή 15,5% φτάνοντας τα 1,06 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Foundation Mark, ποσό που είναι χαμηλότερο από αυτό που είχε καταγραφεί πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Εν μέσω των γεγονότων που προκάλεσαν μεγάλες αναταραχές στις αγορές το 2022 (αύξηση των βασικών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών, υψηλός πληθωρισμός, πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση κ.α.) τα αποκαλούμενα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα ετοιμάζονται για νέες απώλειες το τρέχον έτος, όπως δήλωσε ο Τζον Σέιτζ, επικεφαλής και ιδρυτής του Foundation Mark.

Σημειώνεται πως τα εν λόγω ιδρύματα εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τα χρήματα που λαμβάνουν από φοροαπαλλαγές των πλουσίων, με το μερίδιο του να αποτελεί το 19% των πόρων των μη κερδοσκοπιών ιδρυμάτων το 2011 έναντι του 11% που ήταν πριν από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με στοιχεία του Giving USA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nomura προειδοποιεί για πληθωριστική «βόμβα» 720 δισ. δολαρίων από την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider