Dimon: Πάνω από το 5% θα αυξηθούν τα επιτόκια της Fed - Επιμένει ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dimon: Πάνω από το 5% θα αυξηθούν τα επιτόκια της Fed - Επιμένει ο πληθωρισμός
Για να καταπολεμήσει την εκτίναξη των τιμών, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο της σε ένα στοχευμένο εύρος μεταξύ 4,25% και 4,5%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

Σε αυξήσεις των επιτοκίων πάνω από τις τρέχουσες προβλέψεις της Fed «δείχνει» ο CEO της JPMorgan, Jamie Dimon καθώς ο πληθωρισμός παραμένει πεισματικά υψηλός.

«Πιστεύω ότι τα επιτόκια πιθανότατα θα πάνε υψηλότερα από 5%... γιατί νομίζω ότι υπάρχει πολύς υποκείμενος πληθωρισμός, ο οποίος δεν θα εξαφανιστεί τόσο γρήγορα», δήλωσε ο Dimon στο CNBC την Πέμπτη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, Ελβετία.

Για να καταπολεμήσει την εκτίναξη των τιμών, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το επιτόκιο της σε ένα στοχευμένο εύρος μεταξύ 4,25% και 4,5%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών. Το αναμενόμενο «τελικό επιτόκιο», ή το σημείο όπου οι αξιωματούχοι αναμένουν να τερματίσουν τις αυξήσεις επιτοκίων, ορίστηκε στο 5,1% στη συνεδρίασή της FOMC τον Δεκέμβριο.

«Είχαμε το όφελος από την επιβράδυνση της Κίνας, λίγο το όφελος από την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Νομίζω ότι οι τιμές του φυσικού αερίου πιθανότατα θα αυξηθούν τα επόμενα 10 χρόνια», προσέθεσε ο Dimon.

Ο επικεφαλής της JPMorgan είπε ότι εάν οι ΗΠΑ υποστούν μια ήπια ύφεση, τα επιτόκια θα αυξηθούν στο 6%. Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο για κανέναν να προβλέψει την οικονομική ύφεση.

«Ξέρω ότι θα υπάρξει ύφεση, σκαμπανεβάσματα. Πραγματικά δεν ξοδεύω τόσο πολύ χρόνο ανησυχώντας για αυτό. Ανησυχώ για τη δημόσια πολιτική που βλάπτει την αμερικανική ανάπτυξη», είπε ο Dimon.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Knot (ΕΚΤ): Δεν θα σταματήσουμε σε μία αύξηση 50 μ.β. στα επιτόκια - Αυτό είναι σίγουρο

Γέλεν: Οικονομικές και τεχνολογικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας στην 1η διά ζώσης συζήτηση με τον αντιπρόεδρο Liu He

Ηλεκτροκίνηση: Οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider