Στον ΕΛΑΠΕ 100,5 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Τέλος στο ντίζελ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Στον ΕΛΑΠΕ 100,5 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Τέλος στο ντίζελ
Υπενθυμίζεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα έσοδα του πράσινου τέλος δημόσιο έσοδο και εισπράττονται από την ΑΑΔΕ.

Τα έσοδα από την επιβολή του πράσινου τέλους στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel) ύψους 100,5 εκατ. ευρώ για το 2022 θα κατευθυνθούν στον ΕΛΑΠΕ, όπως προβλέπει σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» που κατατέθηκε χτες βράδυ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται, ειδικά για το έτος 2022, η μεταφορά στον Ειδικό Λογαριασμό Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α. Διασυνδεδεμένου Συστήματος και Δικτύου (Ε.Λ.Α.Π.Ε., άρθρο 143 του ν.4001/2011) των εσόδων από την επιβολή του Πράσινου Τέλους στο πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (diesel), ύψους 100,5 εκατ. ευρώ.

Το αποδιδόμενο ποσό δεν υπόκειται σε κανενός είδους κρατήσεις, δεν εκχωρείται και δεν κατάσχεται στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, δεν δεσμεύεται ούτε συμψηφίζεται με οφειλές του δικαιούχου Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε. προς το Δημόσιο, τα ν.π.δ.δ., τους ο.τ.α. και τα νομικά τους πρόσωπα, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Κατά τα ισχύοντα, τα έσοδα από το Πράσινο Τέλος αποτελούν δημόσιο έσοδο και με κ.υ.α. κατανέμονται για την υλοποίηση δράσεων στον τομέα ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τουρισμός: Νωρίς ανοίγει η σεζόν και το 2026

Πόσο εφικτή είναι η ανατροπή της υπογεννητικότητας και υπογονιμότητας των Ελληνίδων τις επόμενες δεκαετίες

ΔΕΗ: Προ των πυλών το κοινωνικό ομόλογο των 5 εκατ. – Διάθεση στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider