Έκτακτο επίδομα σε ένστολους: Στη Βουλή η τροπολογία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτο επίδομα σε ένστολους: Στη Βουλή η τροπολογία
Κατατέθηκε η τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Η τροπολογία ορίζει ότι χορηγείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ, κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2022 όπως είχε προαναγγείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προ ημερών.

Η εν λόγω παροχή δεν προσμετράται στο ανώτατο όριο αποδοχών και διέπεται από ειδικό φορολογικό καθεστώς. Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπουργείων, η εν λόγω δαπάνη εκτιμάται στο ποσό των 40,883 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διάταξη ορίζει ότι η ενίσχυση περικόπτεται ανάλογα στην περίπτωση που ένστολο προσωπικό ευρίσκεται σε απόσπαση στο εξωτερικό ή για λόγους πειθαρχίας εκτίει ποινή αργίας ή τελεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ή τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας.

«Είναι μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτεία», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Καθιστούν σαφή την προσήλωση της κυβέρνησης σε μια διπλή επιδίωξη: την ίδια ώρα που αμύνεται σε δυσκολίες να μπορεί εφαρμόζει δεσμεύσεις της. Και ενώ εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης κοινωνίας κι οικονομίας να μην διακινδυνεύει την δημοσιονομική σταθερότητα Έτσι συνδυάσαμε τις αυξήσεις και ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φωτοβολταϊκά στις στέγες: Αντίστροφη μέτρηση για τις επιδοτήσεις 700 εκατ. προς ιδιώτες, επιχειρήσεις και αγρότες

Έρχονται νέες βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό - 1 δισ. οφειλές θα έχουν ρυθμιστεί έως τον Φεβρουάριο 2023

Αυτοκινητόδρομοι: «Κόντρες», «παζάρια» και φόρμουλες συμβιβασμού με φόντο διόδια και συμβάσεις παραχώρησης

gazzetta
gazzetta reader insider insider