Φον ντερ Λάιεν: Έρχεται πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και 9ο πακέτο κυρώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φον ντερ Λάιεν: Έρχεται πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο και 9ο πακέτο κυρώσεων
Ένατο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και πλαφόν στο πετρέλαιό της περιεργάζεται η Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για ένα ένατο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας, ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να χτυπήσουμε τη Ρωσία όπου πονάει και να αμβλύνουμε ακόμη περισσότερο την ικανότητά της να διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, Μπορώ να πω ότι σήμερα εργαζόμαστε σε πλήρη ταχύτητα για ένα 9ο πακέτο κυρώσεων», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters.

«Και είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα εγκρίνουμε ένα παγκόσμιο ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο με την G7 και άλλους μεγάλους εταίρους. Δεν θα ησυχάσουμε έως ότου η Ουκρανία επικρατήσει του Πούτιν και του παράνομου και βάρβαρου πολέμου του» έσπευσε να συμπληρώσει.

Μεταξύ 65 και 70 δολαρίων το πλαφόν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι χώρες της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) και η Αυστραλία θα ορίσουν τη μέγιστη τιμή του βαρελιού ρωσικού αργού, που μεταφέρεται με τάνκερ, μεταξύ 65 και 70 δολαρίων, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές σύμφωνα με τη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Échos

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ευρωπαϊκές χώρες είναι διχασμένες, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κλίνει προς το επίπεδο των 65 δολαρίων το βαρέλι, ποσό που η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής έχουν απορρίψει ως υπερβολικά γενναιόδωρο προς τη Μόσχα.

Επισημαίνοντας, όμως, ότι τα τρία τέταρτα του αργού, που φορτώνεται στα ρωσικά λιμάνια της Βαλτικής, πηγαίνουν κυρίως στην Κίνα, την Ινδία και την Τουρκία, καθώς και ότι ποσότητες ρωσικού πετρελαίου σε πλοία, που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τελικό προορισμό, φθάνουν τα 2,45 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε χρονικό διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, η εφημερίδα εκτιμά ότι, σε αυτό το στάδιο, το προτεινόμενο ανώτατο όριο κινδυνεύει να αποδειχθεί «μια τρύπα στο νερό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φυσικό αέριο: Νέα πρόταση για το πλαφόν ζητούν Ελλάδα και άλλες 14 χώρες

Άρχισαν τα κρύα - Δοκιμάζονται οι ενεργειακές αντοχές της Ευρώπης

Ευρωπαϊκή ανησυχία για την τουρκική «επιχείρηση» σε βόρειο Ιράκ και Συρία

gazzetta
gazzetta reader insider insider