Σκυλακάκης: Κίνητρα για «στροφή» στη θέρμανση με πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Κίνητρα για «στροφή» στη θέρμανση με πετρέλαιο
Mόνο το δημόσιο θα αφορούν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Mόνο το δημόσιο θα αφορούν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Θέλουμε να δώσουμε ισχυρότερα κίνητρα και αντικίνητρα για να εφαρμοστούν όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν κυρώσεις σε φορείς και οργανισμούς. Σχετικά με τους Δήμους είπε ότι η κυβέρνηση έδωσε χρήματα το πρώτο εξάμηνο για τα δημοτικά τέλη φωτισμού για να καλύψουν το ενεργειακό κόστος, αλλά στο δεύτερο εξάμηνο ζητείται από τους Δήμους να γίνει μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι τεράστια η αύξηση στο κόστος του ηλεκτρισμού, σημειώνοντας ότι το ρεύμα που παράγουμε με φυσικό αέριο κοστίζει 3 με 4 φορές πάνω.

Αναφορικά με τον ιδιωτικό τομέα τόνισε ότι θα δοθούν κυρίως μέτρα κινήτρων για υποκατάσταση του φυσικού αερίου και τόνισε ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση θα στηριχθεί σε κίνητρα εξοικονόμησης, κίνητρα υποκατάστασης και βοήθεια με διαβαθμίσεις σε όλους.

Ο κ. Σκυλακάκης, παραδέχτηκε ότι η «στροφή» στο πετρέλαιο από φυσικό αέριο δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά αποκάλυψε ότι θα υπάρχουν κίνητρα και υπογράμμισε πως ενδέχεται να υπάρξει μεγαλύτερη επιδότηση στο πετρέλαιο αν αποτελέσει το κύριο μέσο θέρμανσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ακόμα ότι αναμένεται διεθνής ύφεση, με την ελληνική οικονομία να αποφεύγει την ύφεση έχοντας όμως μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις ανέφερε ότι ενεργειακό κόστος επηρεάζει και αυτές. «Το ενεργειακό κόστος μπαίνει σε κάθε επιχείρηση. Η πίεση στα εισαγόμενα είναι υπαρκτός. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για το χειρότερο», ή εκμεταλλεύονται την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις.

Τέλος, αποκάλυψε ότι επιδόματα που θα καταργηθούν, λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, θα επανεξεταστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τα νέα «Εξοικονομώ», η αλλαγή πορείας στις πηγές ενέργειας και το στοίχημα της απορρόφησης

Σύνοδος υπουργών Ενέργειας: Επί τάπητος το ελληνικό μοντέλο στο ρεύμα, η αξιοποίηση του Χρηματιστηρίου Ρύπων & το πλαφόν στο αέριο

ΔΕΗ: Η υψηλή ρευστότητα «ασπίδα» στην κρίση – Ξεκινά το buyback έως 30 Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider