Βρετανία: Κάμψη στις κενές θέσεις εργασίας, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Κάμψη στις κενές θέσεις εργασίας, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία
Οι μισθοί μειώθηκαν 3% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, στη μεγαλύτερη πτώση απ' όταν άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία το 2001.

Οι θέσεις εργασίας προς πλήρωση στη Βρετανία κατέγραψαν πτώση, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS).

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας που ζητούν οι εργοδότες έπεσε κατά 19.800 στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, φτάνοντας τα 1,27 εκατ. θέσεων εργασίας. Η βρετανική οικονομία δημιούργησε 160.000 νέες δουλειές, μειωμένες κατά 46% σε σχέση με το τρίμηνο μέχρι τον Μάιο.

Οι μισθοί, προσαρμοσμένοι στον πληθωρισμό και εκτός των μπόνους, μειώθηκαν 3% για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, στη μεγαλύτερη πτώση απ' όταν άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία το 2001, μετέδωσε το Bloomberg.

Το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 3,8% για τον τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα στοιχεία της ONS έρχονται καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για κάμψη της βρετανικής οικονομίας λόγω της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού που έχει οδηγήσει τον πληθωρισμό στη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) στοχεύει στο να διατηρήσει την πολιτική αύξηση των βασικών επιτοκίων της, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ενισχύοντας τους φόβους για ύφεση στη βρετανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ανεπαρκή για την πλειοψηφία των πολιτών τα μέτρα ελάφρυνσης για το ρεύμα

Στα ύψη οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη - Στα 230 ευρώ ανά μεγαβατώρα το φυσικό αέριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider