ΗΠΑ: Σε χαμηλό έτους το εμπορικό έλλειμμα τον Μάιο - Πάνω από τις εκτιμήσεις τα επιδόματα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε χαμηλό έτους το εμπορικό έλλειμμα τον Μάιο - Πάνω από τις εκτιμήσεις τα επιδόματα ανεργίας
Χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία.

«Μάζεμα» σημείωσε το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών των ΗΠΑ για τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο της χώρας.

Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 85,55 δισ. δολάρια από 87,1 δισ. τον Απρίλιο και έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για έλλειμμα στα 84,7 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του εμπορικού έλλειμματος στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο του 2021.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1,2% σε μηνιαίο επίπεδο, φτάνοντας τα 255,89 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν 0,6%, φτάνοντας τα 341,44 δισ. δολάρια.

Επιδόματα ανεργίας

Εξάλλου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 235.000 την περασμένη εβδομάδα, από 231.000 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 230.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή δημοσιεύονται τα αναλυτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Ιούνιο, με τους αναλυτές να αναμένουν να δουν κατά πόσο οι πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία επηρεάζουν τις προσλήψεις.

Η βελτίωση της αγοράς εργασίας στη χώρα συνδέεται με τις νομισματικές κινήσεις από την ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνει τα βασικά επιτόκια της για να «ρίξει» τον πληθωρισμό με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης στην οικονομία. Ωστόσο, η αύξηση του κόστους δανεισμού, που συνεπάγεται από τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Fed, εντείνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

gazzetta
gazzetta reader insider insider