Οι χώρες που έχουν δώσει τα περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία - Πρώτες οι ΗΠΑ, με 7,6 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι χώρες που έχουν δώσει τα περισσότερα χρήματα στην Ουκρανία - Πρώτες οι ΗΠΑ, με 7,6 δισ. ευρώ
Η Ουκρανία έχει λάβει συνολική βοήθεια ύψους 13 δισ. ευρώ σε χρηματοοικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική ενίσχυση από την αρχή της ρωσικής εισβολής.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει δώσει τη μεγαλύτερη χρηματική βοήθεια στην Ουκρανία από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με σχετική έρευνα του πανεπιστημίου του Κιέλου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το ποσό που αποστείλει οι Αμερικανοί ανέρχεται σε 7,6 δισ. ευρώ για χρηματοοικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική ενίσχυση των Ουκρανών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προσφέρει 2,9 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά 1 δισ. ευρώ έχουν αποστείλει στην Ουκρανία συνδυαστικά Βρετανία, Καναδάς και Ιάπωνα.

Με βάση το μέγεθος του ΑΕΠ, η Εσθονία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας, ακολουθούμενη από την Πολωνία και τη Λιθουανία. Στην προσφορά ανάλογα με το ΑΕΠ της κάθε χώρας, οι ΗΠΑ έρχονται 6οι και η Γερμανία 12η στη σχετική λίστα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Κιέλου.

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ουκρανία έχει λάβει συνολική βοήθεια ύψους 13 δισ. ευρώ σε χρηματοοικονομική, ανθρωπιστική και στρατιωτική ενίσχυση από την αρχή της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Ιαπωνία θα παρέχει στην Ουκρανία εξοπλισμό προστασίας από χημικά όπλα

Το 46% των Ιταλών πιστεύουν ότι οι πληροφορίες από την Ουκρανία αποτελούν προϊόν χειραγώγησης

Κομισιόν: Ετοιμάζεται Ταμείο Αλληλεγγύης «μαμούθ» για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider