Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Οριακή η ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο α' εξάμηνο του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Οριακή η ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο α' εξάμηνο του 2021
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι  πληθωρισμός θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Την άποψη πως η οικονομία της Ευρωζώνης δεν θα παρουσιάσει ύφεση το 2022 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των άλλων οικονομικών πιέσεων εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς Ντε Γκίντος, τονίζοντας πως η ανάπτυξη θα είναι πολύ ισχνή, ειδικότερα στο πρώτο μισό του έτους.

Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Άμστερνταμ, ο Ισπανός αξιωματούχος είπε πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα είναι οριακά θετικά για το α' εξάμηνο του 2022, προσθέτοντας.

«Πιστεύω πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα είναι κοντά στο 0 για το β' τρίμηνο του 2022» δήλωσε και συμπλήρωσε πως είναι πιθανή μια ανάκαμψη στο δεύτερο μισό του έτους.

Σε σχόλιο για τον πληθωρισμό, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι πληθωρισμός θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες και αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το καλοκαίρι, «τους επόμενους 2 με 3 μήνες».

«Ευελπιστώ ότι θα δούμε μια υποχώρηση του πληθωρισμού από το β' εξάμηνο» δήλωσε ο Ντε Γκίντος.

Σημειώνεται πως αύριο η Eurostat θα ανακοινώσει τα προκαταρκτικά στοιχεία της για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη κατά τον Μάρτιο αύριο, Παρασκευή, ενώ ήδη τα δεδομένα σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν δείξει πως οι πληθωριστικές πιέσεις στις ισχυρότερες χώρες του ευρώ κινούνται πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Σε υψηλό τριών δεκαετιών ο πληθωρισμός λόγω του ενεργειακού κόστους

Στο 5,1% ο πληθωρισμός στη Γαλλία για τον Μάρτιο - Άνω του 28% η αύξηση στις τιμές ενέργειας

gazzetta
gazzetta reader insider insider