Αμπράμοβιτς: Στο Μπόντρουμ της Τουρκίας «έδεσε» η θαλαμηγός Solaris

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμπράμοβιτς: Στο Μπόντρουμ της Τουρκίας «έδεσε» η θαλαμηγός Solaris
Το Solaris, πολυτελές γιοτ μήκους 140 μέτρων, υπό σημαία Βερμούδων, θεάθηκε χθες Δευτέρα στην τουριστική Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), μια εβδομάδα μετά την αναχώρηση από το Μαυροβούνιο.

Σε λιμάνι της νοτιοδυτικής Τουρκίας φέρεται πως έχει ελλιμενιστεί η θαλαμηγός του Ρομάν Αμπράμοβιτς Solaris, σύμφωνα με δημοσιεύματα από διεθνή μέσα.

Ο Αμπράμοβιτς έχει υποστεί κυρώσεις τόσο από την ΕΕ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς οι κυβερνήσεις στοχεύουν την πλούσια ελίτ της Ρωσίας ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Τα δύο γιοτ του, τα οποία συνολικά κοστίζουν πάνω από 1 δισ. δολάρια, έφυγαν από το λιμάνι νωρίτερα αυτό το μήνα προτού κατασχεθούν από οποιαδήποτε δυτική κυβέρνηση.

Το Solaris, πολυτελές γιοτ μήκους 140 μέτρων, υπό σημαία Βερμούδων, θεάθηκε χθες Δευτέρα στην τουριστική Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), μια εβδομάδα μετά την αναχώρηση του από το Μαυροβούνιο. Στον ολιγάρχη ανήκει μια ακόμη μεγαλύτερη θαλαμηγός, η Eclipse, μήκους 162 μέτρων.

Γιατί στην Τουρκία;

Η Τουρκία δεν έχει συντονιστεί με την ΕΕ και τις ΗΠΑ στην επιβολή κυρώσεων, την διακοπή ταξιδιών από τη Ρωσία ή την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων Ρώσων ολιγαρχών. Το γεγονός αυτό την καθιστά έναν από τους πλησιέστερους διεθνείς προορισμούς για ρωσικά αεροπλάνα και γιοτ που επιδιώκουν να αποφύγουν την κατάσχεση.
Το ιδιωτικό τζετ του Αμπράμοβιτς έχει επίσης πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο στάσεις στην Τουρκία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με στοιχεία εταιρειών παρακολούθησης πτήσεων.
«Αντίο» στην Τσέλσι μετά από 2 δεκαετίες

Ο Αμπράμοβιτς βρίσκεται στη διαδικασία πώλησης της Chelsea, της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας που έχει στην κατοχή του εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Οι προσφορές είχαν ως διορία την Παρασκευή για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά assets στον κόσμο και μια ομάδα επενδυτών έχει ήδη εμφανιστεί.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων ενδιαφερόμενων, όπως αναφέρει το Bloomberg, είναι η Centricus Asset Management, η οποία συνεργάστηκε με τον Jonathan Lourie της Cheyne Capital και τον Bob Finch της Talis Capital. Η προσφορά αποτιμά την Τσέλσι σε περισσότερες από 3 δισ. λίρες ή 3,9 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεων για περαιτέρω επενδύσεις.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ακόμα ο μεγαλύτερος μέτοχος της Evraz, της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ρωσίας, και κατέχει επίσης μερίδιο στην εταιρεία παραγωγής μετάλλων Norilsk Nickel. Είναι ο όγδοος πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας με περιουσία περίπου 13,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Επιμέλεια: Κώστας Αποστολόπουλος

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider