Γερμανία και Νορβηγία εξετάζουν την κατασκευή αγωγού υδρογόνου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία και Νορβηγία εξετάζουν την κατασκευή αγωγού υδρογόνου
Το ενδεχόμενο κατασκευής ενός αγωγού υδρογόνου, που θα συνδέει τα δύο κράτη, εξετάζουν Γερμανία και Νορβηγία, προκειμένου να μειώσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Το ενδεχόμενο κατασκευής ενός αγωγού υδρογόνου, που θα συνδέει τα δύο κράτη, εξετάζουν Γερμανία και Νορβηγία, προκειμένου να μειώσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι χώρες σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σύντομα μελέτη σκοπιμότητας/βιωσιμότητας για το έργο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει πράσινο υδρογόνο από τη Νορβηγία στη Γερμανία, όπως δήλωσαν ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στόρε, μετά από συνάντησή τους.

«Τους επόμενους μήνες και χρόνια, θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας για την Ευρώπη ως υποκατάστατα του ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου αλλά και να αναπτυχθούν οι απαραίτητες υποδομές για αυτό», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση.

Σημειώνεται πως η Γερμανία πιέζει για αναθεώρηση του ενεργειακού εφοδιασμού από όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προμηθεύεται περισσότερο από το μισό φυσικό της αέριο, το μισό άνθρακα και περίπου το ένα τρίτο του πετρελαίου της από τη Ρωσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αγωγός TAP: Επίσπευση του διπλασιασμού της μεταφορικής ικανότητας φυσικού αερίου

Άνοδος 8% για το πετρέλαιο λόγω των φόβων περιορισμού της προμήθειας

Τζόνσον: Να μπει ένα τέλος στον «εθισμό» της Δύσης στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες

gazzetta
gazzetta reader insider insider