IEA: Μειωμένη 4,5% η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IEA: Μειωμένη 4,5% η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη το 2022
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), η παγκόσμια ζήτηση φυσικού θα ενισχυθεί με ρυθμό 0,9% έναντι αύξηση 4,7%.

Μικρή αύξηση θα καταγράψει η παγκόσμια ζήτηση φυσικού αερίου για το 2022, σε σχέση με το 2021, λόγω της πτώσης στη χρήση του στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA).

Όπως αναφέρει σχετική έκθεση, η παγκόσμια ζήτηση φυσικού θα ενισχυθεί με ρυθμό 0,9% έναντι αύξηση 4,7%. Ενώ η χρήση του φυσικού αερίου αναμένεται να αυξηθεί στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική, η ζήτηση αναμένεται να καταγράψει μεγάλη πτώση στην αγορά της Ευρώπης, σύμφωνα με την IEA, καθώς για το 2022 αναμένεται πτώση 4,5% έναντι αύξησης της ζήτησης 5,5% για το 2021.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ευρώπη καταναλώνει το 13% του φυσικού αερίου παγκοσμίως, με την ζήτηση να σημειώνει πτώση τόσο λόγω της ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όσο και λόγω της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, με το 2022 να αναμένεται να έχει λιγότερο κρύες θερμοκρασίες σε σχέση με το 2021, όπως υποστηρίζει ο IEA.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο 2021 οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη τριπλασιάστηκαν σε σχέση με με το 2022, ωθώντας νοικοκυριά και καταναλώτες να αναζητήσουν άλλες μορφές ενέργειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Οι κίνδυνοι για νέα εκτόξευση των τιμών φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider