Ο Μπιλ Άκμαν ζητά «σοκ και δέος» για την αύξηση των επιτοκίων της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπιλ Άκμαν ζητά «σοκ και δέος» για την αύξηση των επιτοκίων της Fed
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής ζητά τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ από το 2000.

Εν μέσω των προσδοκιών των διεθνών αγορών για αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) εντός του 2022, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Μπιλ Άκμαν, τονίζει την ανάγκη για μεγάλη άνοδο των επιτοκίων της, με μια κίνηση τράπεζας, ώστε να αντιμετωπιστεί ο ισχυρός πληθωρισμός που καταγράφεται στην αμερικανική οικονομία.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο Άκμαν τονίζει πως «καθώς έχει καταστεί κοινή γνώση πως η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια της 3 ή 4 φορές μέσα στο 2022 ώστε να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, οι αγορές αναμένουν πως οι αυξήσεις θα είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η απώλεια της αξιοπιστίας της Fed που βλέπει τον εαυτό της ως μαχητή του πληθωρισμού» συμπλήρωσε ο Άκμαν.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε πως η Fed «θα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία με μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης ώστε να προκαλέσει σοκ και δέος στην αγορά, σε μια κίνηση που θα έδειχνε την αποφασιστικότητα της στον πληθωρισμό.

Η Fed χάνει τη μάχη με τον πληθωρισμό, με επίπονες οικονομικές συνέπειες για τους πιο ευάλωτους. Μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης θα είχε ως ευεργετικό αποτελέσματα τη μείωση των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, γεγονός που θα μείωνε την ανάγκη για περισσότερο επιθετικό και πιο επίπονα οικονομικά μέτρα στο μέλλον» κατέληξε ο Άκμαν.

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μία μεμονωμένη συνεδρίαση από τον Μάιο του 2000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Η Fed προσπαθούσε να καταλάβει τι σήμαινε η νίκη του Τραμπ το 2016 για την αμερικανική οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider