Οικονομία | Ελλάδα
12-01-2022 | 14:30

Υπ. Μακεδονίας-Θράκης: 40 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε ενισχύσεις για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων

Newsroom
Μοιράσου το
Υπ. Μακεδονίας-Θράκης: 40 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε ενισχύσεις για επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα 40 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι καταβληθείσες ενισχύσεις, μέσα στο 2021, στις επιχειρήσεις που υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια στη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης με στελέχη της Διεύθυνσης.

Ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν το 2021 προς τους επενδυτές και υπογράμμισε: «Μιλάμε με έργα. Όπως αυτό της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών που ολοκλήρωσε τις διαδικασίες σε έξι προκηρύξεις καθεστώτων και ολοκληρώνει, ως το τέλος του Φεβρουαρίου και τις υπόλοιπες έντεκα. Όπως η ανάθεση, στην ίδια Διεύθυνση, της διαχείρισης επενδυτικών σχεδίων από 1-3 εκ. ευρώ, κάτι που αυξάνει τις ευθύνες. Το θετικό πρόσημο στο αποτέλεσμα και η συνεχής προσπάθεια του στελεχιακού δυναμικού της Διεύθυνσης, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους έσπευδαν να διαρρέουν σενάρια και να κάνουν αναρτήσεις στις ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης».

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2021, το σύνολο καταβληθεισών ενισχύσεων στις επιχειρήσεις που υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια, ανέρχεται σε 39.999.987,38 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.