ΤτΕ: Μικρές μεταβολές στα επιτόκια καταθέσεων και δανείων για τον Νοέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤτΕ: Μικρές μεταβολές στα επιτόκια καταθέσεων και δανείων για τον Νοέμβριο
Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων έμεινε αμετάβλητο στο 0,05%, ενώ  το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων μειώθηκε στο 3,73%.

Μικρές διακυμάνσεις κατέγραψαν τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων στην Ελλάδα για τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως προκύπτει από την ΤτΕ, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων έμεινε αμετάβλητο στο 0,05%, ενώ το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων δανείων μειώθηκε στο 3,73%.

Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των νέων καταθέσεων και δανείων μειώθηκε στις 3,68 εκατοστιαίες μονάδες.

Τα μέσα σταθμισμένα επιτόκια του συνόλου των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,04% και 3,51% αντίστοιχα.

Το περιθώριο επιτοκίου μεταξύ των υφιστάμενων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στις 3,47 εκατοστιαίες μονάδες.

Αναλυτικά:

Νέες Καταθέσεις

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,05%.

Ειδικότερα, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,03% και 0,00% αντίστοιχα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά παρέμεινε επίσης αμετάβλητο στο 0,14%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Νέα Δάνεια

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 21 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,73%.

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 14,50%.

Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 11,42%. Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο στο 2,41%.

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,02%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 6,47%.

Το μέσο επιτόκιο των νέων επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια και κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 29 μονάδες βάσης, το Νοέμβριο του 2021, και διαμορφώθηκε στο 2,56% έναντι 2,85% τον προηγούμενο μήνα.

Το μέσο επιτόκιο των δανείων τακτής λήξης με κυμαινόμενο επιτόκιο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αυξήθηκε στο 3,29% από 3,16% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, τα μέσα επιτόκια στα υφιστάμενα υπόλοιπα των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 2 έτη από νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,10% και 0,07% αντίστοιχα.

Υφιστάμενα Δάνεια

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,51%.

Ειδικότερα, τα μέσα επιτόκια στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων, καθώς και των καταναλωτικών και λοιπών δανείων προς ιδιώτες και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στο 1,91% και 6,41% αντίστοιχα.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών παρέμεινε επίσης σχεδόν αμετάβλητο στο 3,09%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,29%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider