«Βγήκε» ο διαγωνισμός για την ύδρευση της Κέρκυρας

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βγήκε» ο διαγωνισμός για την ύδρευση της Κέρκυρας
Πρόκειται για το έργο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Α’ ΦΑΣΗ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ, Έργο Ύδρευσης Πόλης Κέρκυρας από την ΕΑΝ Χρυσηίδας», 23,5 εκατ. ευρώ.

Το «πράσινο φως» για να εκκινήσει και επισήμως ο διαγωνισμός με τον οποίο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης στο νησί της Κέρκυρας έδωσαν και επισήμως οι υπηρεσίες του υπουργείου, δημοσιεύοντας την περίληψη της σχετικής προκήρυξης, όπως είχε αναδείξει μέσα στις εορτές το insider.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Α’ ΦΑΣΗ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ, Έργο Ύδρευσης Πόλης Κέρκυρας από την ΕΑΝ Χρυσηίδας». Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 21.900.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%) πλέον δικαιώματος προαίρεσης 1.568.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), ήτοι συνολική εκτιμώμενη αξία 23.468.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Το κύριο φυσικό αντικείμενο του αναδόχου της προς ανάθεση σύμβασης αφορά στην ολοκλήρωση ενός αυτοτελούς και λειτουργικά ανεξάρτητου συστήματος υδροδότησης με 15.000 m3 /ημ. πόσιμο νερό της πόλης Κέρκυρας, με βάση την προς κατασκευή Εγκατάσταση Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσηίδας, που τροφοδοτεί τις υφιστάμενες Δεξαμενές Ανάληψης (V=2x1.500 m3) και 4 μικρές δεξαμενές της περιοχής του Βιρού.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η διασύνδεση των Δεξαμενών Ανάληψης με την προς κατασκευή Δεξαμενή Ποταμού (V=2x5.000 m3), με επέκταση του υφιστάμενου αγωγού διαμέτρου 500 χλστ., ώστε να αυξηθεί η αποθηκευτική – αναρρυθμιστική ικανότητα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης.

Επίσης, προβλέπεται η κανονική λειτουργία και συντήρηση του έργου για (36) μήνες με δικαίωμα προαίρεσης (24) μήνες. Κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης είναι η «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά» με βάση την τιμή, η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε σε 63 μήνες, με δικαίωμα προαίρεσης 24 μηνών. Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί για τη 01/02/2022 και η αποσφράγιση των φακέλων για τις 8 Φεβρουαρίου 2022. Το έργο έχει προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Σύμφωνα με πρόσφατα απόφαση του Κ. Καραμανλή, το εν λόγω project χαρακτηρίστηκε ως έργο Εθνικού Επιπέδου, Ειδικού και Σημαντικού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ποια έργα ΣΔΙΤ ύδρευσης θα «ξεδιψάσουν» την Κέρκυρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider