Παράταση τριών μηνών για απόσυρση ταμειακών μηχανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση τριών μηνών για απόσυρση ταμειακών μηχανών
Από την 1η Απριλίου 2022 εάν δεν υπάρξει κι άλλη παράταση οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.

Νέα τρίμηνη παράταση έως τις 31 Μαρτίου 2022 για την απόσυρση και αντικατάσταση ταμειακών μηχανών παλαιού τύπου με νέες ταμειακές που θα μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Η απόφαση αφορά 179 τύπους ταμειακών μηχανών παλαιάς τεχνολογίας ενώ με την ίδια απόφαση παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ. Από την 1η Απριλίου 2022 εάν δεν υπάρξει κι άλλη παράταση οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία «όποιος εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης χωρίς τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού ή από εγκεκριμένο και μη δηλωμένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ή από φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, τιμωρείται με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, ανά φορολογικό έλεγχο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Online διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS

gazzetta
gazzetta reader insider insider