ΗΠΑ: Κάτω από 200.000 οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Σε χαμηλό 52 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Κάτω από 200.000 οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Σε χαμηλό 52 ετών
Καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Σε νέο χαμηλό εντός της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και του τελευταίου μισού αίωνα κινήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 198.000 από 206.000 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 208.000 αιτήσεις. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των νέων αιτήσεων εδώ και σχεδόν 52 χρόνια, από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1969.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν τις 1,71 εκατ. έναντι 1,85 προηγουμένως και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,86 εκατ. αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει θέσει ως στόχο για την αύξηση των βασικών επιτοκίων της τη βελτίωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας σε «ισχυρή ανάκαμψη», ενώ για τον τον Νοέμβριο του 2021 το ποσοστό ανεργίας στη χώρα διαμορφώθηκε στο 4,2%, μακριά από το 14,8% που είχε φτάσει τον Απρίλιο του 2020, στο αποκορύφωμα των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αύξηση στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας - Παραμένει σε χαμηλό μισού αιώνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider