Οικονομία | Ελλάδα
19-12-2021 | 12:20

Ιάπωνας πρέσβης: Σημείο αναφοράς στις σχέσεις Ιαπωνίας - Ελλάδας το ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru

Newsroom
Μοιράσου το
Ιάπωνας πρέσβης: Σημείο αναφοράς στις σχέσεις Ιαπωνίας - Ελλάδας το ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην πρεμιέρα της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», στην οποία γίνεται ειδική αναφορά στο ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru το οποίο διέσωσε και μετέφερε εκατοντάδες ανθρώπους με ασφάλεια στην Ελλάδα, παραβρέθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας στη χώρα μας Γιασουνόρι Νακαγιάμα.

Σε δήλωσή του μετά την προβολή της ταινίας στο Μέγαρο Μουσικής, ο Γιασουνόρι Νακαγιάμα δήλωσε ότι το Tokei Maru αποτελεί σημείο αναφοράς στις σχέσεις ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Ελλάδα και ανακοίνωσε πως το 2022, έτος συμπλήρωσης 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, η πρεσβεία της Ιαπωνίας στη χώρα μας προγραμματίζει τιμητικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ιαπωνικό πλοίο-σύμβολο αμοιβαίας φιλίας.

Αναλυτικά, ο Ιάπωνας πρέσβης δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που παρευρίσκομαι σήμερα στην πρεμιέρα της ταινίας "Σμύρνη μου, αγαπημένη". Η διάσωση των Ελλήνων προσφύγων από το ιαπωνικό πλοίο Tokei Maru αποτελεί σημείο αναφοράς στις σχέσεις ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Ελλάδα. Το 2022, έτος συμπλήρωσης 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, η πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα προγραμματίζει τιμητικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ιαπωνικό πλοίο-σύμβολο αμοιβαίας φιλίας. Ελπίζω μέσω της ταινίας αυτής, ακόμα περισσότεροι πολίτες θα γνωρίσουν την ύπαρξη του φορτηγού πλοίου Tokei Maru και θα ενισχυθούν περαιτέρω οι δεσμοί φιλίας των δύο λαών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.