Ο ιδρυτής της Citadel αγόρασε αντίγραφο του Συντάγματος των ΗΠΑ έναντι 43,2 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο ιδρυτής της Citadel αγόρασε αντίγραφο του Συντάγματος των ΗΠΑ έναντι 43,2 εκατ. δολαρίων
Η πραγματική αξία του αντιγράφου υπολογίζεται μεταξύ 15 και 20 εκατ. δολαρίων, ενώ τα 13 αντίτυπα τυπώθηκαν το 1787 ώστε να διευκολύνουν το έργο των συμμετεχόντων στη Συνταγματική Συνέλευση των ΗΠΑ.

Το ποσό των 43,2 εκατ. δολαρίων δαπάνησε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Citadel Κεν Γκρίφιν για να κάνει δικό του ένα από τα μόλις 13 αντίγραφα του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, σε δημοπρασία που διενεργήθηκε το προηγούμενο μήνα από τον οίκο Sotheby’s.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ο Γκρίφιν κατάφερε να επικρατήσει στην δημοπρασία ενός fund από επενδυτές της αγοράς των crypto, το οποίο είχε κατορθώσει να συγκεντρώσει το ποσό των 40 εκατ. δολαρίων ώστε να αποκτήσει το συλλεκτικό έγγραφο, ωστόσο η επιθυμία του Γκρίφιν να κάνει δικό του το αντίγραφο του Συντάγματος ήταν πολύ ισχυρότερη.

Και αυτό διότι, η απόκτηση του Συντάγματος των ΗΠΑ αποτελούσε διακαή επιθυμία του ανήλικου γιου του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, ο οποίος με περιουσία που ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια, μάλλον δεν δυσκολεύτηκε να ικανοποιήσει το χατίρι.

«Είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να το αποκτήσω. Και αυτό δεν είναι κάτι που λέω συχνά», ανέφερε ο Γκρίφιν κατά την διάρκεια εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Four Seasons στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Για την ιστορία, τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η πραγματική αξία του αντιγράφου υπολογίζεται μεταξύ 15 και 20 εκατ. δολαρίων, ενώ τα 13 αντίτυπα τυπώθηκαν το 1787 ώστε να διευκολύνουν το έργο των συμμετεχόντων στη Συνταγματική Συνέλευση των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider