Αυξημένες 23,5% οι τιμές παραγωγού στην ελληνική βιομηχανία τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένες 23,5% οι τιμές παραγωγού στην ελληνική βιομηχανία τον Οκτώβριο
Άνοδος των τιμών σε ετήσιο και μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με τα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αλματώδη αύξηση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην ελληνική βιομηχανία για τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Σε ετήσιο επίπεδο, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία παρουσίασε αύξηση 23,5% έναντι μείωσης 6,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020 με το 2019.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Οκτώβριο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη του Σεπτεμβρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 3,3% έναντι αύξησης 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2020 - Οκτωβρίου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Νοεμβρίου 2019 - Οκτωβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 7,6% έναντι μείωσης 5,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ανά κλάδο, οι τιμές στην παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 103,9% σε ετήσια βάση, ενώ άνοδο 22,6% κατέγραψε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ύψη-ρεκόρ η ανησυχία για ακρίβεια και ανατιμήσεις από Βιομηχανία, εμπόρους και υπηρεσίες τον Νοέμβριο- Ενισχύθηκε, πάντως, το «κλίμα»

gazzetta
gazzetta reader insider insider