Βολές Μπάιντεν  κατά ΟΠΕΚ+ - «Διακινδυνεύουν την παγκόσμια ανάκαμψη»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βολές Μπάιντεν  κατά ΟΠΕΚ+ - «Διακινδυνεύουν την παγκόσμια ανάκαμψη»
«Πιστεύουμε πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας δεν πρέπει να κινδυνεύει από μια αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης» υπογραμμίζουν οι ΗΠΑ.

Υψηλότατους τόνους κατά της απόφασης του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου στα επίπεδα που είχαν συμφωνήσει οι χώρες του Οργανισμού τον περασμένο Αύγουστο χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ μετέφερε την έντονη δυσαρέσκεια του Λευκού Οίκου για την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να διατηρήσει τη μηνιαία παραγωγή πετρελαίου στα 400.000 βαρέλια, εν μέσω των μεγάλων αυξήσεων στις διεθνείς τιμές ενέργειας.

«Πιστεύουμε πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας δεν πρέπει να κινδυνεύει από μια αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Αυτή τη στιγμή, ο ΟΠΕΚ+ φαίνεται απρόθυμος να χρησιμοποιήσει την ικανότητα και τη δύναμη που έχει» συμπλήρωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους για την εξομάλυνση στις τιμές του πετρελαίου.

Ακόμα, οι συνεργάτες του προέδρου Μπάιντεν τονίζουν ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση με τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με τις χώρες της Δύσης να κατηγορούν τη Ρωσία για το ότι καθυστερεί σκόπιμα τις παραδόσεις φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με απώλειες έκλεισε το πετρέλαιο μετά τις ανακοινώσεις του ΟΠΕΚ+

gazzetta
gazzetta reader insider insider