Σκυλακάκης: Έρχεται αυτόματος μηχανισμός παρέμβασης για τις ενεργειακές τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκυλακάκης: Έρχεται αυτόματος μηχανισμός παρέμβασης για τις ενεργειακές τιμές
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων.

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα σχέδιο που θα παρεμβαίνει αυτόματα όταν αυξάνονται οι ενεργειακές τιμές για τα νοικοκυριά μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Open, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως σε πρώτη φάση θα ανακοινωθούν τα άμεσα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει και δεύτερη παρέμβαση σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο. Η παρέμβαση θα έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά και θα καλύπτει ομάδες που βάλλονται περισσότερο.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να βοηθήσει περισσότερο τη μεσαία τάξη. Η συζήτηση για το επίδομα θέρμανσης είναι σε εξέλιξη. Αλλά θα είναι για περισσότερους» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, αποφεύγοντας να αναλύσει περισσότερο, τα κριτήρια και ποιους θα αφορά.

Εξήγησε δε ότι σε δεύτερη φάση, «θα χρειαστεί μόνιμος μηχανισμός ώστε να υπάρχει αυτόματη παρέμβαση όταν θα υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια. Θα είναι ήδη ενεργό το σύστημα κι αυτομάτως θα υπάρχει παρέμβαση. Θα ανακοινωθεί σε επόμενη φάση».

Ακόμα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση στο ειδικό φόρο κατανάλωσης των καυσίμων, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε πτώση οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider