«Μετακομίζει» η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μετακομίζει» η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου
Η ΕΤΑΔ προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά διαθέσιμου ακινήτου με σκοπό τη στέγαση των κεντρικών υπηρεσιών της.

Η γνωστή μας ΕΤΑΔ μάλλον ψάχνει να μετακομίσει από τα γραφεία της κοντά στο Σύνταγμα, στον οδό Βουλής. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) αναζητάει νέο χώρο για να στεγάσει τα κεντρικά της γραφεία, στην περιοχή της Αττικής, κατά προτίμηση στο κέντρο της Αθήνας ή σε απόσταση 12 χλμ. και κοντά σε μέσα σταθερής τροχιάς.

Ειδικότερα, η ΕΤΑΔ προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά ακινήτου με σκοπό τη στέγαση των κεντρικών γραφείων. Όπως αναφέρεται, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ) ενδιαφέρεται να διερευνήσει την διαθεσιμότητα κτιρίων προς μίσθωση ή και αγορά για στέγαση των Κεντρικών της Υπηρεσιών.

Το ακίνητο θα πρέπει να ευρίσκεται στο λεκανοπέδιο Αττικής έως 12 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πεντακόσια (500) μέτρα από υφιστάμενο σταθμό υπογείου σιδηροδρόμου (Μετρό ή «Ηλεκτρικό»). Να σημειωθεί ότι «πράσινα» κτήρια και ακίνητα με προδιαγραφές LEED θα προτιμηθούν. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων πρέπει να υποβάλουν προσφορές έως τις 15/10/2021.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που βάζει η ΕΤΑΔ «το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει συνολικό εμβαδόν για ωφέλιμους γραφειακούς χώρους από 3.000 τ.μ. έως 4.000 τ.μ. ανάλογα με το σχέδιο / διάταξη των προτεινόμενων χώρων. Στους χώρους αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται θέσεις parking και βοηθητικοί χώροι (αποθήκες, κλ.π.) που θα συνεκτιμηθούν. Οι χώροι του ακινήτου πρέπει να είναι λειτουργικοί συνδυάζοντας κατάλληλα κύριους και βοηθητικούς χώρους. Επισημαίνεται ότι οι κύριοι χώροι θα πρέπει να είναι σχετικά μεγάλης επιφάνειας, να μην υφίσταται κατακερματισμός και να είναι δεκτικοί για εσωτερική διαρρύθμιση (για διαμόρφωση γραφείων) με εγκατάσταση κατάλληλων χωρισμάτων (γυψοσανίδων). Διευκρινίζεται ότι στην επιφάνεια χώρων κύριας χρήσης δεν συνυπολογίζονται η επιφάνεια της εισόδου, του ανελκυστήρα, του κλιμακοστασίου, των πλατύσκαλων-διαδρόμων, του μηχανοστασίου κ.λπ.».

Μεταξύ άλλων, τα στοιχεία του κτιρίου (τοιχοποιίες, δάπεδα, πόρτες, χώροι υγιεινής κλπ) θα πρέπει να ανταποκρίνονται ποιοτικά σε ένα σύγχρονο γραφειακό χώρο και να διαθέτουν την υποδομή για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ειδικές ράμπες πρόσβασης, ανελκυστήρες κατάλληλων διαστάσεων και ενδείξεων, W.C κ.λπ. ), το κτίριο θα πρέπει να είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (ενεργειακή κλάση τουλάχιστον Γ) κ.α.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider