Δημιουργός Litecoin: «Το Ίδρυμά μας καταστράφηκε μετά το φιάσκο με την Walmart»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημιουργός Litecoin: «Το Ίδρυμά μας καταστράφηκε μετά το φιάσκο με την Walmart»
Την απογοήτευσή του για μία ψευδή είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ανέφερε πως η αλυσίδα λιανικού εμπορίου Walmart θα δέχεται το litecoin ως μέσο πληρωμής από τους καταναλωτές, πριν αυτή διαψευστεί εξέφρασε ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος, Τσάρλι Λι. 

Την απογοήτευσή του για μία ψευδή είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και ανέφερε πως η αλυσίδα λιανικού εμπορίου Walmart θα δέχεται το litecoin ως μέσο πληρωμής από τους καταναλωτές, πριν αυτή διαψευστεί εξέφρασε ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος, Τσάρλι Λι.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες να μην διασπείρουμε fake news, όμως αυτή τη στιγμή έχουμε καταστραφεί», ανέφερε ο επικεφαλής του ιδρύματος Litecoin, μιλώντας στο Bloomberg. «Διαψεύδω κατηγορηματικά πως η ανάρτηση είχε να κάνει με εμάς και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε ποιος ευθύνεται για το περιστατικό», τόνισε στην συνέχεια ο Λι.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Δευτέρας, η είδηση πως η Walmart θα αποδέχεται στο εξής το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής από τους πελάτες έκανε τον γύρο του διαδικτύου, εκτοξεύοντας προσωρινά την τιμή του Litecoin, πριν ξεκινήσουν οι επίσημες διαψεύσεις από όλες τις πλευρές, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες κατασκευάσθηκε και διαδόθηκε η ψευδής είδηση.

«Όταν ξύπνησα το πρωί και διάβασα την είδηση σκέφτηκα πως αυτό που συμβαίνει είναι καταπληκτικό», ανέφερε ο Λι, ο οποίος ωστόσο στην συνέχεια κατάλαβε ότι όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ήταν αλήθεια. «Δεν έχουμε καμία συνεργασία με την Walmart και κανείς δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί το litecoin ως μέσο συναλλαγής χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ιδρύματος», κατέληξε ο δημιουργός του κρυπτονομίσματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider