Οι ελλείψεις απειλούν την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ελλείψεις απειλούν την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας
Οι ανησυχίες για το outlook εμφανίζονται καθώς η Γερμανία προετοιμάζεται για τις εκλογές του επόμενου μήνα.

Η οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας βρίσκεται υπό απειλή από μία επίμονη διεθνή έλλειψη προϊόντων και τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

O δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, έπεσε στο 99,4 τον Αύγουστο, από το 100,7 τον Ιούλιο. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

«Είναι ξεκάθαρο πως η πρόβλεψη της ανάπτυξης πρέπει να αναθεωρηθεί πτωτικά» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ifo, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Bloomberg TV σχολίασε πως οι ελλείψεις σε ενδιάμεσα αγαθά δεν περιορίζονται στους ημιαγωγούς, οι οποίοι έπληξαν τον κυρίαρχο κλάδο της χώρας, την αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι ανησυχίες για το outlook εμφανίζονται καθώς η Γερμανία προετοιμάζεται για τις εκλογές του επόμενου μήνα, που θα δουν τον νικητή να διαδέχεται την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά από ηγεσία 16 ετών.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, ανακοίνωσε πως η οικονομική ανάπτυξη αυτή τη χρονιά, ίσως είναι λίγο χαμηλότερη από το 3,7% που είχε προβλέψει τον Ιούνιο. Όμως ο Fuest δήλωσε πως πολλά εξαρτώνται από το πόσο θα διαρκέσουν οι ελλείψεις.

«Αυτό που βλέπουμε αυτό τον μήνα είναι πως στις κατασκευές, τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να διορθώνονται» σχολίασε ο Fuest και πρόσθεσε «Αν αυτό συνεχιστεί θα είναι μία σημαντική πτώση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Ανάπτυξη 1,6% το δεύτερο τρίμηνο, σημαντική αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό δυο μηνών ο PMI - Παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης η οικονομία για το γ' τρίμηνο