Σημαντική αύξηση για τη βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντική αύξηση για τη βιομηχανική παραγωγή της Ελλάδας τον Ιούνιο
Άνοδος τόσο σε μηνιαίο όσο και σε ετήσιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σημαντική άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα για τον Ιούνιο, τόσο σε ετήσιο όσο και σε μηνιαίο επίπεδο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2020, παρουσίασε αύξηση 8,8% έναντι μείωσης 4,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020, παρουσίασε αύξηση 9,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2021, παρουσίασε μείωση 1,0%.

Η εικόνα ανά κλάδο

Ο δείκτης του κλάδου της κατασκευής επίπλων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Ιούνιο 2021 σε σχέση με τον Μάιο 2021.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Ιουνίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιουνίου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στην εξόρυξη μεταλλευμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider