Καθησυχαστικός ο Μπάιντεν για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Δριμεία επίθεση στην Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθησυχαστικός ο Μπάιντεν για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ - Δριμεία επίθεση στην Κίνα
«Η Fed θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσει μια σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μήνυμα καθησυχασμού για την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ θέλησε να στείλει ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σε ομιλία του τη Δευτέρα.

Ο ίδιος δήλωσε πως συναντήθηκε πρόσφατα με τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας (Fed), Τζερόμ Πάουελ και του τόνισε την εμπιστοσύνη του στην ανεξαρτησία της Fed και στο ότι η τράπεζα «θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να διασφαλίσει μια σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας».

Ακόμα, ο Μπάιντεν είπε ότι «τα στοιχεία υποδηλώνουν πως οι περισσότερες αυξήσεις τιμών ήταν αναμενόμενες και θα αποδειχθούν παρωδικές».

«Η Κίνα στηρίζει χάκερς»

Εξάλλου και μιλώντας για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε νωρίτερα τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος κατά της Κίνας για το ότι το Πεκίνο βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην Microsoft, ο Μπάιντεν ανέφερε πως «η Κίνα στηρίζει χάκερς».

Η έρευνα μας για το χάκινγκ από την Κίνα συνεχίζεται, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ξανά «γκάζια» για εμβολιασμούς

Σε αναφορά του για την ανάγκη επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού, ο Μπάιντεν είπε πως η ανάκαμψη εξαρτάται από το γεγονός ότι η πανδημία πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο.

Ανέφερε, επίσης, πως 4 πολιτείες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών αντιστοιχούσαν στο 40% όλων των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

«Επομένως, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ εμβολιαστείτε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Εμβολιαστείτε τώρα» τόνισε ο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κίνα πίσω από τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην Microsoft, υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider