Μ. Αργυρού (ΣΟΕ): Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μεταμορφώσει την Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μ. Αργυρού (ΣΟΕ): Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μεταμορφώσει την Ελλάδα
Οι πόροι του ευρωπαϊκού προγράμματος θα επηρεάσουν θετικά κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε ελληνική επιχείρηση, σύμφωνα με τον κ. Αργυρού

Στα πλεονεκτήματα που θα υπάρξουν για την ελληνική οικονομία από την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών, Μιχάλης Αργυρού, μιλώντας στην 25η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist.

Ο κ. Αργυρού σημείωσε πως το πρόγραμμα θα μεταμορφώσει την Ελλάδα και θα επηρεάζει θετικά κάθε Έλληνα πολίτη και κάθε ελληνική επιχείρηση.

Στη συνέχεια, ο ίδιος απαρίθμησε τα οφέλη που θα έχουν οι κλάδοι της οικονομίας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι το πολύ προφανές. Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι προφανή» πρόσθεσε, επικαλούμενος ως παράδειγμα το κενό επενδύσεις, το κενό παραγωγικότητας κ.α. «Ό,τι περιλαμβάνεται σε αυτό το πλάνο έχει σχεδιαστεί επακριβώς για την αντιμετώπιση αυτών των κενών, χωρίς τον αποκλεισμό κανενός πολίτη» σημείωσε ο κ. Αργυρού.

Τέλος, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για ένα ιδεολογικό σχέδιο, αλλά για ένα σχέδιο που εδράζεται στον ρεαλισμό. «Θεωρούμε ότι θα στηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα καταστήσει την οικονομία περισσότερο προσανατολισμένη στις επενδύσεις και λιγότερο προσανατολισμένη στην κατανάλωση. Είναι ένα σχέδιο, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε όλοι οι Έλληνες να ωφεληθούν» είπε κλείνοντας ο κ. Αργυρού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider