Μεγάλες καθυστερήσεις για τη GoldenVisa

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλες καθυστερήσεις για τη GoldenVisa
Επιπρόσθετη ταλαιπωρία και λόγο των καθυστερήσεων αποτελεί και η εμπρόθεσμη λήξη ισχύς και των προσωρινών αδειών διαμονής «μπλε βεβαιώσεων» οι οποίες έχουν μονοετή ισχύ. 

Καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τα 2 έτη παρατηρούνται στην διαδικασία έκδοσης αδειών διαμονής του προγράμματος GoldenVisa, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Όπως εξηγούν, αρνητικοί παράγοντες αποτελούν, τα οργανωτικά προβλήματα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η διακοπή λειτουργίας των αρμόδιων δημόσιων φορέων λόγω της πανδημίας, η χρόνια υποστελέχωση καθώς και οι ακατάλληλες κτιριακές υποδομές.

Μάλιστα, πέραν των παραπάνω, επιπρόσθετη ταλαιπωρία και λόγο των καθυστερήσεων αποτελεί και η εμπρόθεσμη λήξη ισχύς και των προσωρινών αδειών διαμονής «μπλε βεβαιώσεων» οι οποίες έχουν μονοετή ισχύ.

Γεγονός που αναγκάζει τους επενδυτές και τους δικηγόρους τους να πρέπει να επαναλάβουν τις διαδικασίες έκδοσης μπλε βεβαιώσεων, διαδικασία που απαιτεί εκ νέου έκδοσης δικαιολογητικών καθώς και της φυσικής παρουσίας του επενδυτή.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και με στόχο την επιτάχυνση του χρόνου χορήγησης των αδειών διαμονής ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότης Μηταράκης εξέδωσε ερμηνευτική εγκύκλιο τονίζοντας «αναφορικά με το χρόνο διεκπεραίωσης αιτημάτων έκδοσης της μόνιμης άδειας διαμονής επενδυτή ότι οι υπηρεσίες σας θα πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ολοκληρώνεται εντός διμήνου η εξέταση και η έκδοση των εν λόγω αδειών, εφόσον συνοδεύονται από πλήρη δικαιολογητικά, όπως προβλέπεται από τη διάταξη του αρ.20 παρ. Β περ.7 του ν.4251/14. Τούτο είναι απολύτως αναγκαίο, καθότι ο χρόνος έκδοσης των αδειών διαμονής αποτελεί σημαντικό μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος “GoldenVisa” και τυχόν υπερβάσεις της εν λόγω προθεσμίας πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider