Διεθνή
17-06-2021 | 16:33

Μετά το Brexit: Βουτιά 36% στον αριθμό πολιτών της ΕΕ που ψάχνουν δουλειά στη Βρετανία

Newsroom
Μοιράσου το
Μετά το Brexit: Βουτιά 36% στον αριθμό πολιτών της ΕΕ που ψάχνουν δουλειά στη Βρετανία
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο αριθμός των πολιτών της ΕΕ που αναζητούν δουλειά στη Βρετανία έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 1/3 από το Brexit, σύμφωνα με μελέτη που αναλύει τον αντίκτυπο για τους Βρετανούς εργοδότες καθώς αγωνίζονται να βρουν προσωπικό.

Τα στοιχεία της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας Indeed δείχνουν ότι οι αναζητήσεις εργασίας από πολίτες της ΕΕ στο Ην. Βασίλειο υποχώρησαν κατά 36% τον Μάιο σε σχέση με το μέσο επίπεδο του 2019. Οι χαμηλά αμειβόμενες θέσεις στη φιλοξενία, τον τομέα περίθαλψης και την αποθήκευση κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση, σε ποσοστό 41%.

Η έκθεση, η οποία διαπιστώνει πως οι αυστηρότεροι κανόνες που επιβλήθηκαν στη μετανάστευση μετά το Brexit έχουν σαφείς επιπτώσεις, ξεχωριστές από αυτές της πανδημίας, δείχνει επίσης πως η ραγδαία επιδείνωση του ενδιαφέροντος μεταξύ των αναζητούντων εργασίας στην ΕΕ δεν επαναλαμβάνεται σε άλλες χώρες.

Τα κλικσ στις αγγελίες από χώρες εκτός ΕΕ υποχώρησαν μόνο κατά 1%, ενώ οι αναζητήσεις από την Ιρλανσία, οι πολίτες της οποίας έχουν το δικαίωμα να ζουν και να εργάζονται στο Ην. Βασίλειο μετά το Brexit, υποχώρησαν κατά αντίστοιχο ποσοστό την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.