Ζαχαράκη για τουρισμό: Τον Απρίλιο πιλοτικό άνοιγμα με χώρες όπως το Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζαχαράκη για τουρισμό: Τον Απρίλιο πιλοτικό άνοιγμα με χώρες όπως το Ισραήλ
«Ο ελληνικός τουρισμός θα ανοίξει με ασφάλεια για όλες και όλους» ανέφερε η αρμόδια υφυπουργός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει πιλοτικό άνοιγμα στην τουριστική αγορά από τον Απρίλιο με χώρες όπως το Ισραήλ, δήλωσε η αρμόδια υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, σε συνέντευξη της στο protothema.gr.

Αναφερόμενη στις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, για εκκίνηση της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαΐου, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε πως «συγκρατημένα αισιόδοξοι, χαράζουμε τη φετινή πορεία του τουρισμού», σημειώνοντας πως σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι τόσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα όσο και τα rapid tests, μέσω των οποίων διαμορφώνεται ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό και ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων, αναφέροντας παράλληλα πως «ταυτόχρονα εξετάζουμε το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως είναι το Ισραήλ».

«Είναι αυτό που θα επιτρέψει στον ελληνικό τουρισμό να ανοίξει. Και θα ανοίξει με ασφάλεια για όλες και όλους», υπογράμμισε.

Όπως είπε η κα Ζαχαράκη, οι μέχρι τώρα ενδείξεις για την πορεία του τουρισμού είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές, κυρίως στις κρατήσεις, ειδικά μάλιστα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. «Η χώρα μας, παρά τη δυσμενή συγκυρία, διατηρεί και διεθνώς το προφίλ ενός υγειονομικά ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού. Αυτό, θα το διατηρήσουμε και θα το ενισχύσουμε», ανέφερε.

Η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε πως στις προτεραιότητες για την υπέρβαση της κρίσης και για την ανταπόκριση στις ανάγκες της μετά-covid τουριστικής αγοράς, είναι η συνεχής επιμόρφωση του τουριστικού μας προσωπικού. Αλλά και η ενίσχυση των υποδομών και του επιπέδου σπουδών των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως σημείωσε, «βαδίζουμε προς μια τουριστική περίοδο με ενισχυμένες αναμονές και προσδοκίες συναισθηματικά φορτισμένες. Στόχος μας είναι να τις υπηρετήσουμε εμπλουτίζοντας το εθνικό τουριστικό προϊόν. Θα το πετύχουμε μέσα από την παροχή πολλών και κυρίως ποιοτικών δυνατοτήτων αναψυχής στον επισκέπτη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider