Σταϊκούρας: Προς επέκταση και στα νομικά πρόσωπα η αποζημίωση για «κούρεμα» ενοικίων

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Προς επέκταση και στα νομικά πρόσωπα η αποζημίωση για «κούρεμα» ενοικίων

Την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να επεκτείνει και στα νομικά πρόσωπα το μέτρο της αποζημίωσης σε περίπτωση αναγκαστικής μείωσης ενοικίου μετέφερε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM. Εξήγησε πως «είναι αλήθεια ότι υπάρχει πρόβλημα με τα νομικά πρόσωπα που νοικιάζουν ακίνητα σε πληττόμενες εταιρίες και δεν έχουν αποζημιωθεί όλη αυτήν την περίοδο. Εξετάζουμε ένα σχέδιο για το πως θα γίνει κάτι τέτοιο».

Περιέγραψε επίσης τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή και εξήγησε πως για την ενεργοποίηση του νέου Πτωχευτικού Νόμου εκκρεμούν 53 εφαρμοστικές διατάξεις και στο μεσοδιάστημα ισχύει το πρόγραμμα «Γέφυρα». Για την κάλυψη από πιθανούς πλειστηριασμούς είπε πως κάλυψη παρέχουν οι αναστολές πληρωμής των δόσεων δανείων πληττόμενων πολιτών και νομικών προσώπων.

Περιέγραψε επίσης τις ρυθμίσεις που ήδη υπάρχουν για τις οφειλές προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία και ήταν αισιόδοξος ότι οι προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2021 θα επιβεβαιωθούν, παρά την πανδημία. Επανέλαβε πως το Μάρτιο θα υπάρξει Επιστρεπτέα 6 και πως η Επιστρεπτέα 5 θα έχει τα χαρακτηριστικά της Επιστρεπτέας 4.

Εξήγησε επίσης πως στόχος δεν είναι να αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ το 2021 μέσω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ενώ ανέφερε πως η μεσαία τάξη βοηθήθηκε σημαντικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider