Brexit: Την Παρασκευή ενημερώνονται οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των «27» για τις τελευταίες εξελίξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Την Παρασκευή ενημερώνονται οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των «27» για τις τελευταίες εξελίξεις

Το πρωί της Παρασκευής θα ενημερωθούν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για μια εμπορική συμφωνία.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η ενημέρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΕΕ «βλέπει» τώρα το Σαββατοκύριακο ως την πιθανότερη ημερομηνία για την επίτευξη αυτής της νέας συμφωνίας με το Λονδίνο.

Δεν «βλέπει» συμφωνία το Λονδίνο

Η βρετανική κυβέρνηση ωστόσο νωρίτερα ανέφερε ότι οι πιθανότητες να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία είναι μικρότερες από 50%.

«Ο τερματισμός της μεταβατικής περιόδου χωρίς μια τέτοια συμφωνία παραμένει το πιθανότερο αποτέλεσμα», δήλωσε και πάλι σήμερα ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο ίδιος δήλωσε πως οι διαπραγματευτές εργάζονταν μέχρι αργά την περασμένη νύχτα και επανέλαβαν τις συνομιλίες σήμερα το πρωί.

«Παραμένουν εκεί για να εργασθούν ώστε να γεφυρώσουν τις διαφορές που παραμένουν», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Μια έξοδος στο πλαίσιο των κανόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως η Αυστραλία, παραμένει η πιθανότερη έκβαση και γι' αυτό σχεδιάζουμε γι' αυτό το ενδεχόμενο, αλλά παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθεια να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, εάν είναι δυνατόν».

Η Αυστραλία δεν έχει εμπορική συμφωνία με την ΕΕ και οι εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών διέπονται από τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider