Η αγορά ομολόγων «βλέπει» νίκη Μπάιντεν - Αγοραστές στα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αγορά ομολόγων «βλέπει» νίκη Μπάιντεν - Αγοραστές στα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα
Το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ εκτιμάται πως θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, δεδομένου ότι η ΕΚΤ κρατά τις αποδόσεις σε χαμηλά επίπεδα με τις παρεμβάσεις της μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων για την αναχαίτιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Το πενταετές ελληνικό ομόλογο προσελκύει το αγοραστικό ενδιαφέρον με την απόδοσή του να υποχωρεί στο 0,152%, ήτοι κατά 29,63% χαμηλότερα σε σχέση με χθες. Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει σήμερα πτώση 6,98% και διαμορφώνεται στο 0,873%.Η απόδοση του 15ετούς ελληνικού δεκαετούς ομολόγου καταγράφει πτώση 7,35% και διαμορφώνεται στο 1,096%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στα ελληνικά μόνον ομόλογα, αλλά σε όλα τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, καθώς οι επενδυτές διαβλέπουν νίκη για τον Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές. Αυτή η εκτίμηση (επικράτηση Μπάιντεν) οδηγεί τους επενδυτές να ρευστοποιούν θέσεις από ασφαλή ομόλογα με αρνητική απόδοση όπως τα γερμανικά και να τοποθετούνται σε χρεόγραφα όπως τα ελληνικά και τα ιταλικά.

Το γερμανικό ομόλογο αναφοράς σημειώνει σήμερα απόδοση -0,626, ήτοι ενισχύεται κατά 1,96% σε σχέση με χθες. Αντιθέτως, η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου σημειώνει σήμερα πτώση 3,42% και διαμορφώνεται στο 0,692%.

Πάντως, ανεξάρτητα ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ εκτιμάται πως θα έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στις αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, δεδομένου ότι η ΕΚΤ κρατά τις αποδόσεις σε χαμηλά επίπεδα με τις παρεμβάσεις της μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων για την αναχαίτιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider