Market News
18-06-2021 | 11:58

Αγκαλιάστε τη φυσική ομορφιά του Πηλίου με το Nature Coaching

Newsroom
Μοιράσου το
Αγκαλιάστε τη φυσική ομορφιά του Πηλίου με το Nature Coaching
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Για ένα πενθήμερο, από στις 5-10 Οκτωβρίου 2021, η διεθνώς αναγνωρισμένη μέσω του International Coaching Federation (ICF) και ιδρύτρια του Nature Coaching Academy Ιταλίδα Diana Tedoldi συντονίζει το πρώτο σεμινάριο εμβάθυνσης σε βαθιά φύση.

Με αφορμή το 1o Forest Bathing & Nature Coaching retreat, η διακεκριμένη διεθνώς coach επισκέπτεται το μαγικό Πήλιο και μας εισάγει σε μία εκπληκτική εκπαιδευτική ‘περιπέτεια’ το Nature immersion. Μας καλεί να συμμετάσχουμε και να , να βιώσουμε την εσωτερική αφύπνιση για την προσωπική μας ανάπτυξη μέσα από τη σύνδεσή τους με τη φύση.

Η δράση αυτή, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα και απευθύνεται στο κοινό του coaching και της φυσιολατρίας και μίας ολιστικής προσέγγισης ζωής. Σε ειδικά μελετημένους υπαίθριους χώρους θα διοργανώνονται ασκήσεις ατομικές και ομαδικές, καθοδηγούμενα Δασικά Λουτρά (Shinrin-Yoku), περίπατοι, ασκήσεις συγκέντρωσης & μαθήματα Nature Coaching υπό την καθοδήγηση της κορυφαίας επαγγελματία του κλάδου και Professional Certified Coach (PCC-ICF) Diana Tedoldi.

Εικόνα

Το Πήλιο βρίσκεται , στο κέντρο της Ελλάδας. Είναι ένας πραγματικά θρυλικός προορισμός και βρίσκεται τακτικά στο επίκεντρο της προσοχής διεθνών εφημερίδων όπως Telegraph, National Geographic και Guardian. Το Πήλιο είναι μια ορεινή χερσόνησος στη Θεσσαλία με ποικιλόμορφο φυσικό τοπίο, πλούσια βλάστηση, παρθένα δάση και Το Πήλιο είναι μία πηγή ενέργειας ιδανικό σκηνικό για τη φιλοξενία ι το εναλλακτικών δραστηριοτήτων για τη σύνδεση μας με πνευματικές αξίες.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή,(Σημ: οι θέσεις είναι περιορισμένες και υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον για συμμετοχή) εκτός από ειδυλλιακή διαμονή, θα

μπορέσουν να διδαχθούν τα αναγκαία εισαγωγικά βήματα για πιστοποίηση, σε τομείς όπως οι εξής :

  • Πως να επιβραδύνετε, να αφιερώνετε χρόνο για να απολαμβάνετε στιγμές συνειδητής σύνδεσης με τη φύση, να χαλαρώνετε και να αποβάλλετε το άγχος.
  • Ανάπτυξη ενός ήρεμου μυαλού, αποσύνδεση από τις συσκευές, σύνδεση με μια ζωντανή αίσθηση της ζωής.
  • Εξερευνώντας το περιβάλλον, γνωρίζοντας το "genius loci", το πνεύμα του τόπου, με τις διάφορες πτυχές, τους μύθους και τις ιστορίες του.
  • Αφύπνιση και καλλιέργεια βαθιών πόρων για αυτοφροντίδα και ευημερία.
  • Αυτογνωσία σε συνέργεια με τα φυσικά στοιχεία: το δάσος, η θάλασσα, το βουνό γίνονται οι προπονητές μας, οι μέντορες της ανθεκτικότητας και άλλων δεξιοτήτων ζωής.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας γίνονται αισθητές από όλους σε όλο τον κόσμο και βλέπουμε μια εκρηκτική αύξηση της ζήτησης για επιστροφή στη φύση. Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες μάς έχουν δείξει πώς η σύνδεση με τη φύση και οι εμπειρίες mindfulness βοηθούν τους ανθρώπους να βρουν το κέντρο, την ευθυγράμμιση μεταξύ των αναγκών, των αξιών, των στόχων και της δράσης, ενισχύοντας τις ικανότητες λήψης αποφάσεων, την αυτοεκτίμηση και την αίσθηση της αυτοαποτελεσματικότητας. Στο Nature Coaching αυτή η γνώση, δανεισμένη από την οικοψυχολογία και τη νευροεπιστημονική έρευνα, μεταφράζεται σε πρακτικές αναστοχασμού , που παρέχουν περιθώριο για παρατήρηση και ακρόαση της Φύσης - αυτής που μας περιβάλλει και αυτής που βρίσκεται μέσα μας.

"Η αίσθηση ότι είμαστε μέρος της φύσης είναι το κλειδί για έναν καλύτερο κόσμο. Ως επιστήμονας και πρώην μελετητής, θέλησα να συμβάλλω στην αλλαγή, πλέον φέρνοντας αυτό το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε όλοι μας να καταφέρουμε, απλά και μόνο βρίσκοντας τη σωστή σύνδεση με τη φύση μέσα μας", αναφέρει ο Wolfgang Knorr, Έλληνας πρεσβευτής της Nature Coaching Academy.

Το σεμινάριο που φιλοξενείται στο Pelion Retreat Centre, στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2021 είναι "η ιδανική τοποθεσία για τους πελάτες μου. Όλα είναι εκεί: ανέγγιχτα δάση, θάλασσα, πηγές, βουνό, παραδοσιακά χωριά. Η Ελλάδα είναι πραγματικά μοναδική για τη φυσική ομορφιά της και το Πήλιο είναι ένα κρυμμένο στολίδι" συμπληρώνει η ιδρύτρια της Ακαδημίας Nature Coaching, Diana Tedoldi.

Για να μάθετε περισσότερα και να δηλώσετε συμμετοχή στα μαθήματα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pelionhomes.com | www.naturecoaching.net.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.