Ερρίκος Ντυνάν: 5.900 περιστατικά και 1.960 νοσηλείες στις εφημερίες του ΕΣΥ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερρίκος Ντυνάν: 5.900 περιστατικά και 1.960 νοσηλείες στις εφημερίες του ΕΣΥ
Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική συμμετοχή του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, του μοναδικού ιδιωτικού θεραπευτηρίου στις εφημερίες του ΕΣΥ, και πλέον επιστρέφει στην κανονική λειτουργία του ως ιδιωτική κλινική.

Ήταν μία μεγάλη προσπάθεια λόγω του δυσανάλογου αριθμού ασθενών και ιατρών – προσωπικού, η οποία υποχρέωσε πολλές φορές όλους να εργασθούν πέρα από τα όριά τους.

Στους σχεδόν 2,5 μήνες εθελοντικής στήριξης του προγράμματος εφημεριών του ΕΣΥ, στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center -το πρώτο και μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο στα ελληνικά χρονικά που εντάχθηκε στις εφημερίες του ΕΣΥ-προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων περισσότερα από 5.900 περιστατικά, ενώ οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 1.960 με μέσο όρο νοσηλείας τις 4,8 ημέρες.

Ήδη η Διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν έχει δηλώσει συμμετοχή στον κατάλογο των Εμβολιαστικών Κέντρων και στην εθνική μάχη των μαζικών εμβολιασμών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου των εφημεριών, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Θέμος Χαραμής, δήλωσε:

«Ένας κύκλος έκλεισε, αλλά σε μια περίοδο εθνικής και παγκόσμιας δοκιμασίας η στήριξη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας συνεχίζεται με όποιον τρόπο κρίνεται αναγκαίος. Για όσα προηγήθηκαν, οφείλω να ευχαριστήσω το σύνολο των Ιατρών και το προσωπικό του Ερρίκος Ντυνάν για την εθελοντική προσφορά, καθώς και την επίσημη Πολιτεία για την εμπιστοσύνη της στο νοσοκομείο μας και τους ανθρώπους του. Είμαστε περήφανοι για την ετοιμότητα και το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την 1η ΥΠΕ, το ΕΚΑΒ και όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την άριστη συνεργασία και βοήθεια. Συμπληρώνοντας 20 χρόνια λειτουργίας με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, το Ερρίκος Ντυνάν απέδειξε εκ νέου ότι διαθέτει την εμπειρία και τους αυτοματισμούς, ώστε να ανταπεξέλθει και στις πλέον ασυνήθιστες και πιεστικές καταστάσεις. Η εντατική προετοιμασία της προηγούμενης διετίας, άλλωστε, για την απόκτηση της κορυφαίας διεθνώς πιστοποίησης ποιότητας και ασφάλειας κατά JCI, αποτέλεσε ακόμη ένα πλεονέκτημα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Ερρίκος Ντυνάν και την ώρα της πανδημίας».

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα εφημεριών στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center καλύφθηκε στο σύνολό του από εξειδικευμένους και μεγάλης εμπειρίας ιατρούς, χωρίς την υποστήριξη ειδικευομένων, γεγονός που προσαυξάνει την εθελοντική προσφορά τους. Από την έναρξη της πανδημίας, εξάλλου, το νοσηλευτικό κέντρο είχε διαθέσει στην Πολιτεία, κλίνες ΜΕΘ και κλίνες νοσηλείας, αυξάνοντας σταδιακά και τον αριθμό τους, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του ΕΣΥ. Είναι επίσης το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο που οργάνωσε αποστολές ιατρών και νοσηλευτών του, στηρίζοντας σε κρίσιμες ειδικότητες τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider