Forbes: Τρεις Κινέζοι έγιναν δισεκατομμυριούχοι εν μία νυκτί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Forbes: Τρεις Κινέζοι έγιναν δισεκατομμυριούχοι εν μία νυκτί
Τρεις οικογένειες μπήκαν στην κατηγορία των δισεκατομμυριούχων χάρη στη χρηματιστηριακή αγορά της Σαγκάη.

Η εκκίνηση της νέας ασιατικής αγοράς STAR, με καινοτόμες επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο της Σαγκάη ώθησε τρεις οικογένειες στις τάξεις των δισεκατομμυριούχων από τις 25 εταιρείες που εισήχθησαν.

Ο Chen Wenyuan, πρόεδρος της προμηθεύτριας οθονών αφής Suzhou HYC Technology, κατέχει το 84% της εισηγμένης εταιρείας με τη σύζυγό του Zhang Qian, συνιδρύτρια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το μερίδιό τους ανήλθε στα 18,7 δισ. γουάν ή 2,7 δισ. δολάρια στο χθεσινό επίπεδο κλεισίματος των 55,5 γουάν ανά μετοχή.

Την ίδια ώρα ο ιδρυτής της επιχείρησης, Cao Ji, πρόεδρος της Zhejiang Hangke Technology, είδε την περιουσία του να αυξάνεται στα 15,3 δισ. γουάν ή 2,2 δισ. δολάρια. Ο Cao κατέχει το 70% της Hangke, προμηθεύτριας της βιομηχανίας μπαταριών λιθίου, οι πελάτες της οποίας περιλαμβάνουν τις εταιρείες Samsung, Sony, LG, BYD και CATL. Ο Cao μοιράζεται την κυριότητα με τον γιο του Cao Zheng, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Τέλος, ο Hui Deng, πρόεδρος της ArcSoft, μαζί με τη σύζυγό του Liuhong Yang, βρέθηκαν με μια περιουσία ύψους 9,1 δισ. γουάν ή 1,3 δισ. δολαρίων, αφού οι μετοχές της εταιρείας τους αυξήθηκαν κατά 127%. Οι δύο τους κατέχουν αθροιστικό ποσοστό 34% στην επιχείρηση. Η ArcSoft προμηθεύει λογισμικό στη βιομηχανία μηχανικής όρασης. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται οι Xiaomi, Oppo, Vivo, Asus, Sony, Bluesky, Nikon και Intel.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider