Η Royal Bank of Scotland μετονομάζεται σε NatWest και περνά σε νέα εποχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Royal Bank of Scotland μετονομάζεται σε NatWest και περνά σε νέα εποχή
Μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας αποφασίζει να κόψει τους δεσμούς με το παρελθόν και μετά από 300 χρόνια, αλλάζει το όνομά της.

Σε νέα εποχή περνάει η Royal Bank of Scotland.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Βρετανίας αποφασίζει να κόψει τους δεσμούς με το παρελθόν και μετά από 300 χρόνια, αλλάζει το όνομά της.

Με την Άλισον Ρόουζ στο τιμόνι, η RBS μετονομάζεται σε NatWest Group, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες να αναμένονται εντός του τρέχοντος έτους. Με τη νέα της επωνυμία, η τράπεζα υιοθετεί ένα γνωστό βρετανικό δίκτυο.

«Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα», ανέφερε σε δήλωσή της η Άλισον Ρόουζ, παρουσιάζοντας το νέο σχέδιο αναδιοργάνωσης της τράπεζας, βασικός πυλώνας του οποίου είναι ο περιορισμός του κόστους.

Προτού η Ρόουζ αναλάβει τα ηνία της, η βρετανική τράπεζα υπεβλήθη σε ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης, αξίας δισεκατομμυρίων στερλινών, κατορθώνοντας μάλιστα να επιστρέψει στην κερδοφορία μετά από μια δεκαετία ζημιών.

Βαριά πέφτει η σκιά του Brexit

Η RBS συνεχίζει τις προσπάθειες ανάκαμψής της, καθώς τα δάνεια στις μικρές επιχειρήσεις και η αβεβαιότητα λόγω Brexit συνεχίζουν να θέτουν εμπόδια.

Μόνο για το 2019 η μετοχή της τράπεζας μέτρησε απώλειες 22%, στη σκιά της αβεβαιότητας που γεννά το Brexit.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η βρετανική κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει πλειοψηφικό πακέτο στην RBS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider