Γιούνκερ: Θα αποφευχθούν οι αμερικανικοί δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιούνκερ: Θα αποφευχθούν οι αμερικανικοί δασμοί στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα
Δεν θα επιβάλλει δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνει ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Πεπεισμένος ότι θα αποφευχθεί η επιβολή επιπρόσθετων δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις ΗΠΑ, εμφανίζεται ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung που δημοσιεύεται σήμερα.

«Ο Τραμπ θα κατακρίνει λιγάκι, αλλά δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί στα αυτοκίνητα ευρωπαϊκής προέλευσης που εισάγονται στις ΗΠΑ», τονίζει ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. «Δεν θα το κάνει», επιμένει ο πρόεδρος της Κομισιόν και τονίζει απαντώντας σε ερώτηση που του υποβάλλεται «μιλάτε για κάποιον απόλυτα ενημερωμένο».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι ΗΠΑ αναμένεται να αποφασίσουν ως τα μέσα Νοεμβρίου αν θα αυξήσουν τους δασμούς στα αυτοκίνητα, τμήματα και ανταλλακτικά τους που εισάγουν από την ΕΕ. Πρόκειται για μία απόφαση που ο Ντόναλντ Τραμπ έπρεπε να λάβει το Μάιο, όμως την ανέβαλε για έξι μήνες, ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Εάν τελικά επιβληθούν οι εν λόγω πρόσθετοι δασμοί, θα πλήξουν κυρίως τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Volkswagen, BMW και Daimler.

Οι δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έρχονται μετά τα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου Ουίλμπουρ Ρος, ο οποίος στις 3 Νοεμβρίου άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να μην επιβάλλουν επιπρόσθετους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα.

«Ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις που είχαμε με τις εταιρείες για τα επενδυτικά σχέδιά τους θα καρποφορήσουν τόσο ώστε να μην θεωρηθεί αναγκαίο να εφαρμοστεί» το σχέδιο επιβολής επιπρόσθετων δασμών, είπε ο Ρος στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

«Είχαμε πολύ καλές συνομιλίες με τους Ευρωπαίους, τους Ιάπωνες και τους Κορεάτες φίλους μας», που παράγουν τα περισσότερα αυτοκίνητα τα οποία εισάγονται στην αμερικανική αγορά, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider