Κάτι κινείται στον Πειραιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτι κινείται στον Πειραιά
Ο “Insider” αποκαλύπτει γιατί το μεγάλο λιμάνι βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Την τιμητική του έχει, όπως μαθαίνω, ο Πειραιάς, καθώς το μεγάλο λιμάνι της χώρας βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου. Όπως μου λένε, το αδιαχώρητο αναμένεται να γίνει την Πέμπτη, όταν o Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά, παρουσία του πρωθυπουργού.

Την ίδια στιγμή, όπως μαθαίνω, σχεδόν το… μισό υπουργικό συμβούλιο έδωσε το «παρών» στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά τη Δευτέρα το βράδυ.

Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος εκπροσώπησαν την κυβέρνηση αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Όπως μου λένε, ήταν μάλιστα τόσοι πολλοί οι επίσημοι που παραβρέθηκαν στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ στον Πειραιά που οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης προσπαθούσαν να φροντίσουν για το... χωροταξικό στην αίθουσα. Στα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν, ο Γιώργος Πατούλης,ο Γιάννης Πλακιωτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη είχαν διάλογο μεταξύ τους, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης συνομιλούσε με τον Γιάννη Μωράλη.

Οικουμενικό κλίμα

Μάλιστα, όπως μου είπαν, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι στην ίδια αίθουσα βρίσκονταν τόσο υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης όσο και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε το «οικουμενικό κλίμα που υπάρχει σ’ αυτή την αίθουσα να συνεχιστεί και ειδικά σε θέματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής».

Χαριτολογώντας ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του ΕΒΕΠ, σχολίασε την παρουσία τόσων υπουργών και εκπροσώπων των κομμάτων, λέγοντας πως τον χαροποιεί το γεγονός πως σε μια μία μη εκλογική χρονιά ήρθαν τόσοι πολλοί αλλά αυτό, όπως είπε, ανεβάζει τις προσδοκίες και θα τους περιμένει από εδώ και πέρα κάθε χρόνο.

Με αυτά και με αυτά, κάτι πολύ ενδιαφέρον κινείται στο λιμάνι.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider