Insider Trading: Τι μάθαμε για τον ΟΤΕ και τα πωλητήρια, τις φωτογραφίσεις της Εθνικής Τράπεζας και πού ψάχνουν δουλειά οι κατασκευαστές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τον ΟΤΕ και τα πωλητήρια, τις φωτογραφίσεις της Εθνικής Τράπεζας και πού ψάχνουν δουλειά οι κατασκευαστές
Ο "Insider" αποκαλύπτει πού βάζει πωλητήριο ο ΟΤΕ, τι συμβαίνει με την Εθνική Τράπεζα και τις φωτογραφίσεις και γιατί μπαίνουν «στον πάγο» τα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα.

Πού βάζει πωλητήριο ο ΟΤΕ

Την συμμετοχή του στη Romtelecom της Ρουμανίας είναι έτοιμος να πουλήσει ο ΟΤΕ αν βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής, όπως μου είπε μεγαλοστέλεχος του ομίλου. Η επένδυση έχει ήδη απορροφήσει πολλά κεφάλαια τα οποία δεν φαίνεται να επιστρέφουν στα ταμεία της εταιρείας γι' αυτό και εξετάζεται η λύση της πώλησης όπως έγινε προσφάτως και με την Albania Telecom. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μερίδιο του ΟΤΕ θα δοθεί σε τιμή ευκαιρίας. «Θα πουλήσουμε μόνο αν βρεθεί καλή ευκαιρία με το αντίστοιχο κέρδος για εμάς, όπως άλλωστε κάναμε κατά την αποχώρησή μας και από όλες τις άλλες αγορές που δραστηριοποιούμασταν» πήρε το αφτί μου να λέει.

H Εθνική Τράπεζα και οι φωτογραφίσεις

Με καθόλου καλό μάτι δεν είδαν όμως μαθαίνω πολλά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας την πρόσφατη συνέντευξη νέου υψηλόβαθμου στελέχους σε περιοδικό μόδας. Όπως μου λένε, αυτό που ενόχλησε είναι πως η ίδια έκανε φωτογράφιση μόδας εντός του Μεγάρου Μελά - το οποίο αποτελεί ένα ιερό άβατο για τους Εθνικάριους- σε μια συνέντευξη που είχε πολύ light περιεχόμενο και δεν είναι συμβατή με το ρόλο και την αποστολή των ανώτατων τραπεζικών στελεχών.

«Στον πάγο» τα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα

Μικρό καλάθι κρατάνε τα στελέχη των κατασκευαστικών για νέα έργα στην Ελλάδα. Όπως μου λένε, το μόνο που μπορεί να προχωρήσει είναι η γραμμή 4 και αυτή με καθυστερήσεις. Πλέον, όπως μαθαίνω, οι εταιρείες κοιτάνε περισσότερο από ποτέ το εξωτερικό. Και δεν μιλάμε μόνο για Βαλκάνια που είναι σταθερή αγορά στόχος ή και Μέση Ανατολή που είναι η... χαρά του εργολάβου αλλά κυριολεκτικά παντού. Κάθε χώρα στην οποία ένας κατασκευαστικός όμιλος έχει παρουσία ακόμη και σε άλλο αντικείμενο είναι πλέον fair game.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider